ERSTE AD

1.B HVL : Juraga pogodio za novi trobod

Duje Peroš, strijelac četiri pogotka!!!


U samoj završnici utakmice, gdje se obje momčadi smjenjuju u minimalnom vodstvu, junaci postaju vratar Opatijaca Matijević, koji pri rezultatu 12 : 12 čudesno brani “zicera” sa stative Štokiću, te već spomenuti Juraga, koji uz pomoć rovinjskog bloka uspijeva prevariti vratara Fabriša za konačnih 14 : 13.
Volosko – U velikom regionalnom derbiju u kojem je ulog osim prestiža i tri boda bilo i prvo mjesto na ljestvici, opatijski vaterpolisti izborili su pobjedu nad ekipom Delfina, pogotkom Denisa Jurage četiri sekunde prije kraja utakmice.
Kao i prijašnji susreti ovih dviju ekipa koje se vrlo dobro međusobno poznaju i ovaj sraz donio je pregršt uzbuđenja i preokreta tako da su svi prisutni na Bazenima Kantrida mogli uživati u prikazanoj igri.
Opatijci su kao i u većini ovogodišnjih prvenstvenih utakmica vrlo sigurno krenuli te nakon početnog vodstva Delfina preko Frajmana do kraja četvrtine golovima Turine, Peroša i Sušnja došli do prve osjetnije prednosti.
Nakon što je ljevoruki Capan iskoristio igrača više početkom drugog dijela i smanjio zaostatak na 2 : 3, usljedila je prava kanonada sa obje strane tako da je rezultat nakon druge četvrtine glasio 7 : 5 u korist igrača trenera Danijela Kancijanića.
Treća četvrtina donosi veliki pad u igri Opatijaca kojima, nakon što Peroš iz peterca podiže prednost na + 3, ponestaje ideje u napadu dok u obrani potpuno zaboravljaju na iskusnog Bralu što ovaj obilato koristi te sa tri uzastopna gola preokreće rezultat u korist svoje momčadi.

Već tada sa obje klupe i tribina kreću povici prema sudačkom dvojcu zbog nekoliko čudnih odluka a takva se praksa nastavlja i u posljednjoj četvrtini u kojoj se igra svodi na igrača više odnosno manje, iz razloga što suci u tom periodu dosuđuju čak osam isključenja, po četiri na svakoj strani. U takvom razvoju situacije, gdje se obje momčadi smjenjuju u minimalnom vodstvu, junaci postaju vratar Opatijaca Matijević, koji pri rezultatu 12 : 12 čudesno brani “zicera” sa stative Štokiću, te već spomenuti Juraga, koji uz pomoć rovinjskog bloka uspijeva prevariti vratara Fabriša za konačnih 14 : 13.
Nakon 9 odigranih kola Opatijci su se uspjeli sami probiti na čelo prvenstvene ljestvice, te ih sada nakon dvotjedne pauze očekuje niz vrlo teških gostovanja u kojima će pokušati obraniti vodeću poziciju.
Bazeni Kantrida
Utakmica 9. kola 1.B HVL
Delfin : Opatija 13 : 14
( 1 : 3, 4 : 4, 5 : 2, 3 : 5 )

Gledatelja : 100
Suci : Andrej Franulović i Duje Čipčić ( oba Rijeka )
Opunomoćenik HVS-a : Marijan Risek ( Rijeka )

Igrač više :
Delfin 5 / 9
Opatija 8 / 11
Peterci :
Delfin –
Opatija 2 / 2

Delfin : Fabriš, Štokić 1, Matošević 1, Frajman 2, Rocco, Čargonja 1, Capan 1, Žužić, Brala 4, Miletić 2, Bonassin, J.Vrdoljak 1, Pellizzer, L.Vrdoljak
Trener : Ariano Banko

Opatija : Matijević, Rakovac, Juraga 1, Sušanj 2, Žulić, Turina 1, Kustić 1, Juršević, Peroš 4, V.Deželjin 1, Damjanović, Martinčić 2, Strižić 2, Radetić
Trener : Danijel Kancijanić
Danijel Liber / Liburnija.net

error: Content is protected !!