1.B HVL : Nastavljen pobjednički niz opatijskih vaterpolista

Arhiva Liburnija.net

Domaći vaterpolisti su poveli već u svom prvom napadu dalekometnim projektilom Lugovića, što je ujedno bila i jedina njihova prednost tijekom susreta.

Sisak / Volosko – Opatijski vaterpolisti zabilježili su i šestu pobjedu u isto toliko utakmica čime su ostali vodeći na prvenstvenoj ljestvici. U 7. kolu rutinirano su pobijedili ekipu Siscie na gostujućem terenu u Sisku, prvenstveno dobrom igrom u obrani dok je u napadu, s obzirom na veliki broj promašenih stopostotnih prigoda, ipak malo škripalo. Zbog te činjenice utakmica je predugo bila u vodama neizvjesnosti iako je razlika u kvaliteti bila debelo na strani izabranika Danijela Kancijanića.

Domaći vaterpolisti su poveli već u svom prvom napadu dalekometnim projektilom Lugovića, što je ujedno bila i jedina njihova prednost tijekom susreta. Opatijci su brzo odgovorili sa dva gola Glavana te jednim Mudražije za 3 : 1 rezultat prve četvrtine.

Nakon tri minute igre u drugom dijelu, opatijski vaterpolisti dolaze do prednosti od 5 : 1 i kada se po razvoju događaja u bazenu očekivalo daljnje punjenje mreže domaćeg vratara Matijevića, nekoliko pogrešnih dodavanja i dva olako primljena gola vraćaju Siščane u igru.

Početkom treće četvrtine Pavlović koristi igrača više za 6 : 3 a ubrzo nakon toga siguran realizator za 7 : 3 je Vedran Deželjin. Nadu domaćinu vraća Vurin sa igračem više, dvije minute prije kraja trećeg perioda igre.

U posljednjem dijelu Opatijci ubacuju u višu brzinu, čime otklanjaju svaku nedoumicu u konačni ishod, a strijelci su najprije Turina za 8 : 4, zatim Pavlović i kapetan Martinčić, da bi priču zaključio Žulić svojim prvim golom u ovogodišnjem prvenstvu. Počasni pogodak za domaće vaterpoliste u posljednjih osam minuta djelo je Draganića.

U sljedećem, 8. Kolu Opatijci su na bazenu Kantrida domaćini Zadru. Utakmica se igra u subotu 23.03. sa početkom u 19 sati.

Sisak, bazen ŠRC Sisak
Utakmica 7. kola 1.B HVL

Siscia : Opatija 5 : 11
( 1 : 3, 2 : 2, 1 : 2, 1 : 4 )

Gledatelja : 150
Suci : Borna Hrestak i Matija Begić ( oba Zagreb )
Opunomoćenik HVS-a : Velimir Rajković ( Zagreb )

Igrač više :
Siscia 2 / 8
Opatija 5 / 11

Peterci :
Siscia –
Opatija –

Siscia : Šako, Kunčić, Ahmetagić, Šmit, Schonwald, Cvanciger, Draganić 1, Ostrman 1, Lugović 2, Sajko, Gledec, Vurin 1, Matijević, Buljan
Trener : Igor Kraguljac

Opatija : Gržentič, Glavan 3, Žulić 1, Sušanj, Mudražija 1, Turina 1, Štokić, Čudina, Radetić, V.Deželjin 1, Pavlović 2, Martinčić 1, Strižić 1, S.Deželjin
Trener : Danijel Kancijanić

Danijel Liber / Liburnija.net

error: Content is protected !!