1.B HVL : Opatijcima bodovi u derbiju


Utakmica je započela veoma izjednačeno sa napomenom da su Opatijci od početka bili u prednosti a gosti poravnavali rezultat sve do 3 : 3 kada Sanjin Deželjin započinje seriju domaćih vaterpolista od četiri uzastopna gola.
Volosko – Odličnu utakmicu odigrali su vaterpolisti Opatije protiv jedne od najjačih ekipa u prvenstvu, dubrovačkog Bellevuea, čime su se na najbolji mogući način vratili u borbu za najviši plasman.
Obzirom da su već u petak vaterpolisti Siscie na domaćem bazenu uvjerljivo pobijedili do tada neporaženi Galeb, Opatijci su znali da bi eventualnom pobjedom protiv Dubrovčana došli na samo dva boda zaostatka od lidera prvenstva.
Utakmica je započela veoma izjednačeno sa napomenom da su Opatijci od početka bili u prednosti, a gosti poravnavali rezultat sve do 3 : 3 kada Sanjin Deželjin započinje seriju domaćih vaterpolista od četiri uzastopna gola, nakon čega Dubrovčani više nisu došli u priliku ozbiljnije ugroziti pobjedu opatijskih vaterpolista.

Trener gostiju Božo Valjalo na poluvremenu mijenja vratara i umjesto nesigurnog Staničića na gol šalje Popadić – Batinu koji sa nekoliko izvrsnih intervencija prividno unosi nesigurnost u domaće redove. Međutim Sušanj pa zatim i Vedran Deželjin u situacijama sa igračem više pronalaze put do gostujuće mreže čime zapečaćuju sudbinu gostiju.
U posljednjim sekundama utakmice, nakon time outa kojeg je zatražio trener Kancijanić, Turina prekrasnim golom sa dva metra stavlja točku na odličnu predstavu domaće ekipe.
Bazeni Kantrida
Utakmica 6. kola 1.B HVL
Gledatelja : 100
Suci : Albert Brala i Duje Čipčić ( oba Rijeka )
Opunomoćenik HVS – a : Marijan Risek ( Rijeka )

Opatija : Bellevue 11 : 8
( 4 : 3, 3 : 1, 2 : 2, 2 : 2 )

Igrač više :
Opatija 7 / 4
Bellevue 11 / 4
Peterci :
Opatija –
Bellevue –

Opatija : Matijević, Rakovac, Radetić, Sušanj 1, Žulić, Turina 1, Kustić 1, Juršević, Peroš 3, V.Deželjin 3, Damjanović, Martinčić 1, Strižić, S.Deželjin 1
Trener : Danijel Kancijanić
Bellevue : Staničić, Vukčević 2, Blažević, Grbić, Zonić 1, Begović 2, Lale, Miloslavić, Duždević, Rudinica 2, Cvjetković 1, Milina, Popadić – Batina
Trener : Božo Valjalo
Danijel Liber / Liburnija.net

error: Content is protected !!