1.B HVL : Opatijcima pobjeda u infarktnoj završnici

Arhiva

Arhiva

No kada je izgledalo da je utakmica na 3:49 do kraja riješena dolazi do novog black outa pa Siščani u preostalom vremenu smanjuju na samo gol razlike 13 : 12. Ulaskom u posljednju minutu utakmice Opatijci imaju dva uzastopna napada za definitivno rješenje međutim gosti 3 sekunde do kraja dobivaju priliku za postizanje izjednačujućeg pogotka.

Volosko – Opatijski vaterpolisti nastavili su niz nepobjedivosti na svom bazenu pobjedom u 6. prvenstvenom kolu nad ekipom Siscie iz Siska. Neizvjesna utakmica u kojoj su Opatijci imali čak dva “brutality“ isključenja odlučena je tek sa zadnjim zvukom sirene.

Opatijci su dobro krenuli i poveli 2 : 0 a zatim neobjašnjivo stali i dozvolili gostima da najprije izjednače a zatim i povedu sa 3 : 2. Na poluvrijeme se ipak odlazi sa neodlučenim rezultatom da bi odmah na početku treće četvrtine Vrlić prenervozno reagirao u jednom duelu i udario svog protivnika što Siščanima donosi peterac i čak četiri minute sa igračem više. Međutim igrači trenera Kancijanića tada iako malobrojniji u polju počinju igrati agresivnije, ne dozvoljavajući gostima da se rezultatski odvoje pa do ulaska kažnjenog igrača održavaju minimalan zaostatak od jednog gola.

Ubrzo nakon što su kompletirali redove opatijski vaterpolisti preko svog najefikasnijeg igrača Mudražije izjednačavaju na 8 : 8, a zatim u posljednjem dijelu nezaustavljivo kreću ka protivničkom golu te u samo nekoliko minuta dolaze do velike prednosti od 13 : 9.

No kada je izgledalo da je utakmica na 3:49 do kraja riješena dolazi do novog black outa pa Siščani u preostalom vremenu smanjuju na samo gol razlike 13 : 12. Ulaskom u posljednju minutu utakmice Opatijci imaju dva uzastopna napada za definitivno rješenje međutim gosti 3 sekunde do kraja dobivaju priliku za postizanje izjednačujućeg pogotka. U tzv. mrtvom vremenu, dok je lopta bila izvan bazena u rukama suca Franulovića, Bojan Car u međusobnom naguravanju dobiva još jedno isključenje s pravom zamjene, nakon čega sudac Franulović u prvom trenutku pokazuje na peterac da bi ipak nakon konzultacija sa delegatom utakmice odlučio gostima dati samo obični prekršaj. Iz tog prekršaja gosti ne uspijevaju više od samog pokušaja prema vrataru Čudini pa Opatijci ipak upisuju vrijedna tri boda.

Bazeni Kantrida
Utakmica 6. kola 1.B HVL

Opatija : Siscia 13 : 12
( 2 : 1, 2 : 3, 5 : 5, 4 : 3 )

Suci : Andrej Franulović ( Rijeka ) i Alberto Košara ( Rovinj )

Igrač više :
Opatija 3 / 10 ; Siscia 1 / 6

Peterci :
Opatija 1 / 1 ; Siscia 2 / 2

Opatija : Čudina, Štokić 1, Brkić, Hraste, Mudražija 5, Vrlić 2, Car 1, Rakovac, Radetić 1, Deželjin, Blažić, Martinčić 3, Brubnjak
Trener : Danijel Kancijanić

Siscia : Vukmanović, Kunčić, Čelar – Čupić 2, T.Jelavić 1, Cvanciger, M.Jelavić 2, Anđelić 3, Mijatović 2, Sajko 2, Zahirović, Pezer, Ekart
Trener : Igor Kraguljac

Danijel Liber / PodUčkun.net

error: Content is protected !!