1.B HVL : Pobjeda protiv Zadra 1952


Sljedeće subote vaterpolisti Opatije odlaze u Dubrovnik na sraz sa Bellevueom, na utakmicu koja će najvjerojatnije odlučiti o novom prvaku, u kojoj igračima trenera Kancijanića igra samo pobjeda.

Volosko – Dva kola prije kraja prvenstva Opatijci su pobjedom protiv Zadrana nakratko ponovno zasjeli na vrh prvenstvene ljestvice iz razloga što se susret Bellevuea i Galeba tek trebao odigrati danas u Dubrovniku.
Gosti su na Kantridu stigli sa samo desetoricom igrača čime su unaprijed dali do znanja da nemaju prevelika očekivanja od utakmice, ali su usprkos tome pružili dostojan otpor favoriziranom domaćinu.
S obzirom da su opatijski vaterpolisti bili dosta neočekivano poraženi u utakmici odigranoj na Višnjiku u prvom dijelu prvenstva, trener Kancijanić nije želio ništa riskirati pa je stoga u momčad uvrstio sve raspoložive igrače uključujući ozlijeđenog Strižića i povratnika nakon mjesec dana izbivanja Vedrana Deželjina.
I upravo su ta dvojica uz pomoć mlađeg brata Deželjina svojim golovima donijela tri gola prednosti Opatijcima nakon prvih osam minuta. Gosti u tom periodu ne koriste dva igrača više te nekoliko izglednih prilika a sa takvom praksom nastavljaju i početkom druge četvrtine što Peroš i Rakovac koriste, pa sa dva nova pogotka u mreži solidnog Curaća donose svojoj ekipi prednost od 5 : 0.
Zadrani svoj prvi pogodak postižu nakon više od deset minuta igre, strijelac je bio Jurlina, poslije čega Opatijci preko Peroša iz kontranapada i Sanjina Deželjina odlaze na veliki odmor sa + 6.
Treća četvrtina bila je ujedno i najneizvjesniji dio utakmice jer su Zadrani na brzinu postigli dva gola kojima su uspjeli ublažiti visoko vodstvo opatijskih vaterpolista, međutim najbolji strijelac prvenstva Duje Peroš ne dozvoljava im dodatno približavanje već sa dva nova gola potvrđuje pobjedu i tri važna boda svojoj ekipi.Do kraja utakmice svaka od strana daje po jedan gol za konačnih 11 : 5 u korist Opatijaca.
Sljedeće subote vaterpolisti Opatije odlaze u Dubrovnik na sraz sa Bellevueom, na utakmicu koja će najvjerojatnije odlučiti o novom prvaku, u kojoj igračima trenera Kancijanića igra samo pobjeda.
Bazeni Kantrida
Utakmica 12. kola 1.B HVL
Opatija : Zadar 1952 11 : 5
( 3 : 0, 4 : 1, 2 : 3, 2 : 1 )

Gledatelja : 50
Suci : Andrej Franulović i Marko Bistre ( oba Rijeka )
Opunomoćenik HVS-a : Marijan Risek ( Rijeka )

Igrač više :
Opatija 0 / 6
Zadar 1952 2 / 9
Peterci :
Opatija 1 / 1
Zadar 1952 –

Opatija : Matijević, Rakovac 1, Juraga, Sušanj, Žulić, Turina, Kustić, Radetić, Peroš 4, V. Deželjin 3, Damjanović, Begonja, Strižić 1, S. Deželjin 2
Trener : Danijel Kancijanić
Zadar 1952 : Curać, Lakoš, Jurlina 1, Raić, Jadrešić, Stipić 3, Torić 1, I.Šarić, M.Šarić, Bobanović
Trener : Goran Jovančević
Danijel Liber / Liburnija.net

error: Content is protected !!