1.B HVL : Pobjedom u susjedskom derbiju osvojili srebro

Uz osvojeno drugo mjesto Opatijci u svojim redovima imaju i najboljeg strijelca prvenstva, Svena Augustia koji je u ukupno 11 odigranih susreta čak 43 puta pogađao mrežu suparnika.

Rijeka – Opatijski vaterpolisti su u svojoj povratničkoj sezoni u 1.B HVL osvojili drugo mjesto iza prvaka dubrovačkog Bellevuea. Do velikog uspjeha Opatijci su došli izborivši ukupno osam pobjeda i doživjevši samo četiri poraza. S obzirom na to da se radi o mladoj momčadi koja je prvi puta nastupala u ovom sastavu može se reći da je drugo mjesto izniman uspjeh igrača predvođenih trenerom Danijelom Kancijanićem i njegovim pomoćnikom Krešimirom Turinom.

U odgođenoj utakmici posljednjeg 14.kola opatijski vaterpolisti su u ulozi gosta, na bazenu Kantrida, bili uspješniji od kostrenskog Jadrana rezultatom 15 : 13.

Ključnu prednost Opatijci su stekli u prvoj četvrtini koju su riješili u svoju korist 4 : 2 golovima Vucelića, Babića, Matea Saftića i Petrića. U preostale tri četvrtine rezultat je bio neodlučen, a suparnici su se izmjenjivali u vodstvu sve do u posljednje dvije i pol minute prije kraja kada Sven Augusti s dva i Ian Petrić s jednim golom odvode svoju ekipu na nedostižna tri gola prednosti.

S nova tri boda Opatijci su tako preskočili Sisciu i KPK s Korčule te gledajući cijelo prvenstvo potpuno zasluženo osvojili srebrne medalje. Uz osvojeno drugo mjesto Opatijci u svojim redovima imaju i najboljeg strijelca prvenstva, Svena Augustia koji je u ukupno 11 odigranih susreta čak 43 puta pogađao mrežu suparnika. Napomenimo još da vaterpolisti Opatije u svojim dosadašnjim nastupima u 1.B HVL, a ovogodišnje prvenstvo je bilo ukupno osmo, nikada nisu bili plasirani ispod trećeg mjesta odnosno da su dva puta bili pobjednici, četiri puta drugoplasirani i dva puta treći.

Bazen Kantrida
Utakmica posljednjeg, 14.kola 1.B HVL
Jadran Kostrena : Opatija 13 : 15 ( 2 : 4, 4 : 4, 3 : 3, 4 : 4 )
Suci : Franulović i Blažić

Jadran Kostrena : Krolo, Dobrecović 4, Dragičević 1, Grbac, Rukavina, Primorac, Kaluđerović, Juršević 1, Marić 4, Popović, Milolaža, Mudražija 2, Cuomo 1
Trener : Andrej Brala

Opatija : Olić, Smokvina, Latin, Vucelić 1, Babić 3, Augusti 7, Butorac, Burburan, M.Saftić 1, L.Saftić, Petrić 2, Nemet, Čubranić 1
Trener : Danijel Kancijanić

error: Content is protected !!