1. B HVL: Početak odgođen za 21. siječnja, petak i subotu turnir

vaterpolo_logo_sm…ovog vikenda održati će se turnir na Kantridi – a raspored pročitajte u nastavku…
…moliti nekoga i čekati ga da potvrdi nastup do zadnjeg trena zaista nema nikakvog smisla…

Volosko – Iako je od odluke o odgodi početka prvenstva 1.B HVL prošlo već dvadesetak dana ne možemo, a da se ne osvrnemo na tu pomalo začuđujuću odluku odgovornih ljudi u Hrvatskom vaterpolskom savezu.
Naime, nakon održanog sastanka, 24. studenog, u Zadru odlučeno je da će liga brojiti 10 klubova odnosno da će se starosjediocima koji su nastupali i prošle sezone priključiti još Salona te po prvi puta dubrovački Bellevue. Obzirom da je većina predstavnika zainteresiranih klubova bila prisutna na tom sastanku, a od onih kojih nije bilo postojalo je pismeno očitovanje kojim su potvrdili sudjelovanje dogovoren je između ostalog i početak novog prvenstva koje je trebalo krenuti 03. prosinca.
Nakon desetak dana klubovima je dostavljen i raspored odigravanja po kolima te se krenulo sa treninzima i planiranjem pripremnih utakmica. Iako su već tada krenule glasine o mogućem odustajanju nekih klubova smatralo se to već uobičajenim načinom da se “razdrmaju” lokalne vlasti i sponzori u pojedinim gradovima kako bi se na taj način osigurala neophodna financijska sredstva za odigravanje prvenstva.
I sve to ne bi bilo ništa čudno da samo deset dana prije zakazanog početka prvenstva iz HVS-a stiže dopis kojim se odgađa start 1.B HVL za 21. siječnja zbog odustajanja Biograda i Krune Osijek.
Nemamo namjeru ovim putem osuđivati ta dva kluba jer predobro znamo u kakvoj se situaciji nalaze, međutim mislimo da je HVS ovim potezom još jednom pokazao koliko mu je važna 1.B HVL. Odgoditi prvenstvo samo nekoliko dana prije zakazanog početka nakon što su klubovi već odradili pripreme te tempirali formu za start takmičenja je u najmanju ruku neozbiljan potez. Svi oni koji su se imalo ozbiljno bavili vaterpolom te općenito sportom znaju kako se planiraju pripreme te što se radi na početku – a što na kraju istih! Nadalje tu je i vrlo ozbiljan problem organizacije putovanja pogotovo kada se uzme u obzir da se od ove godine, što u svakom slučaju pozdravljamo, prijavio i jedan klub sa dubrovačkog područja te se kao jedna od opcija za put pojavila i mogućnost korištenja zrakoplova za koju je opet potrebno puno prije rezervirati karte kako bi ih dobili po povoljnijoj cijeni.
Na kraju krajeva ako je 1. B HVL ozbiljno takmičenje kako se u javnosti predstavlja onda bi se početak prvenstva i broj klubova koji će nastupati trebao znati puno prije nego je to bila praksa do sada i u tom slučaju uopće ne bi bilo važno hoće li u njoj participirati 6, 8 ili 10 klubova niti jesu li to Opatija, Biograd, Galeb…
Moliti nekoga i čekati ga da potvrdi nastup do zadnjeg trena zaista nema nikakvog smisla.

Liburnija.net: Seniori i treneri VK Opatija

Liburnija.net: Seniori i treneri VK Opatija


Zbog svega ovoga pa tako i zbog ionako kroničnog nedostatka utakmica, Vaterpolo klub Opatija organizira ovaj petak i subotu turnir na kojem uz nas još nastupaju Delfin, Jadran Kostrena i Mestrina Nuoto. Utakmice se igraju na Bazenima Kantrida petak navečer i subotu u prije i poslijepodnevnom terminu.
Evo i rasporeda !
Petak, 16.12.
21.00 Delfin : Jadran
22.00 Opatija : Mestrina Nuoto
Subota, 17.12
13.30 Opatija : Delfin
14.30 Jadran : Mestrina Nuoto
——————————
18.00 Mestrina Nuoto : Delfin
19.00 Jadran : Opatija
Danijel Liber / Liburnija.net

error: Content is protected !!