ERSTE AD

1. B HVL : Poraz od Zagreba


Bez obzira na izgubljenu utakmicu, Opatijci su ostali vodeći sastav točno na polovici prvenstva i to zahvaljujući porazu prvog pratioca Zadra te neriješenom rezultatu Bellevuea. Međutim u igru za najviši plasman su se ponovno vratili makarski Galeb, Delfin i Siscia pa tako sada čak šest momčadi ravnopravno konkurira za prvaka.
Volosko – Opatijski vaterpolisti prekinuli su niz od tri uzastopne pobjede, porazom od 13 : 10 u srazu sa ekipom Zagreba. I ova utakmica je pokazala kako ove godine neće biti nimalo lako osvajati bodove u gostima jer su se domaći vaterpolisti, koji su prije početka bili posljednje plasirana momčad lige, ravnopravno nosili s Opatijcima te ih na kraju i zasluženo pobijedili.
Igrači trenera Kancijanića dobro su otvorili utakmicu te su vrlo brzo golovima Strižića i Turine poveli sa 3 : 1. Međutim, nakon toga domaći vaterpolisti postižu čak pet pogodaka u nizu čime ostvaruju veliku prednost od tri gola viška. Posebno su se u tom periodu igre istakli “Mladostaši” Gagulić i Miloš koji su postigli šest od sedam domaćih golova u prve dvije četvrtine.

Nakon velikog odmora Opatijci kreću u lov za izjednačenjem do kojega i dolaze krajem trećeg dijela pogocima kapetana Martinčića i Turine. No, Lovre Miloš ponovno dovodi Zagrebaše u minimalnu prednost nakon što se lopta čak tri puta vraćala u posjed domaćih vaterpolista u jednom napadu.
U posljednjoj četvrtini domaćini koriste nekoliko izrazito diskutabilnih odluka sudačkog para (nedosuđeni čisti kazneni udarac za Opatijce a na drugoj strani poklonjeni Zagrebu), te ponovno odlaze na + 3 čime rješavaju svaku dvojbu oko pobjednika.
Na kraju vidljivo je da su Opatijci ostali bez bodova prvenstveno zbog katastrofalne realizacije igrača više dok su pobjedu domaćinu donijeli mladi prvotimci Mladosti Luka Bukić, Miloš i Gagulić (ukupno 11 od 13 zagrebačkih golova) te sigurni golman Marcelić koji ipak odskaču od ostatka momčadi što i nije čudno s obzirom da su njih četvorica stalni članovi prve ekipe najtrofejnijeg svjetskog kluba.
Bez obzira na izgubljenu utakmicu, Opatijci su ostali vodeći sastav točno na polovici prvenstva i to zahvaljujući porazu prvog pratioca Zadra te neriješenom rezultatu Bellevuea. Međutim u igru za najviši plasman su se ponovno vratili makarski Galeb, Delfin i Siscia pa tako sada čak šest momčadi ravnopravno konkurira za prvaka.
Sljedeće subote, u prvom kolu drugog dijela prvenstva, Opatijci dočekuju momčad Siscie u utakmici u kojoj će se imperativno tražiti pobjeda kojom bi se ostalo na samom vrhu ljestvice a ujedno i eliminirao jedan od direktnih konkurenata za najviši plasman.
Bazen na Savi
Gledatelja : 50
Utakmica 7. kola 1.B HVL
Suci : Vlašić i Šketelj ( oba Zagreb )
Opunomoćenik HVS-a : Rajković ( Zagreb )

Zagreb : Opatija 13 : 10
( 4 : 3, 3 : 2, 2 : 3, 4 : 2 )

Igrač više :
Zagreb 3 / 9
Opatija 3 / 13
Peterci :
Zagreb 2 / 2
Opatija 1 / 2
Zagreb : J.Živković, L.Bukić 3, Miloš 4, Šimenc, Ekart, Čurić, I.Živković, Štrosar, Lukačević, P.Bukić 1, Lipar 1, Šolić, Marcelić, Gagulić 4
Trener : Duško Baždar
Opatija : Matijević, Rakovac, Radetić, Sušanj, Blažić, Turina 2, Kustić, Juršević, Peroš, V.Deželjin 2, Damjanović, Martinčić 3, Strižić 3, Begonja
Trener : Danijel Kancijanić
Danijel Liber / Liburnija.net

error: Content is protected !!