1. B HVL : Uspješan početak Opatijaca

volosko_vaterpolo_sm…najbolji je kod Zagreba bio Luka Bukić a kod Opatije Turina i Vedran Deželjin…
…u zadnjoj četvrtini dolazi do zamora u gostujućim redovima i to najviše zbog činjenice da su Opatijci u Zagreb stigli u gotovo prepolovljenom sastavu…
Volosko – Vaterpolisti Opatije uspješno su savladali prvu prepreku na početku prvenstva. Na bazenu Mladosti uz Savu pobijedili su mladu momčad Zagreba koja je sastavljena od juniora Mladosti rezultatom 10 : 8.
Opatijci su odlično otvorili utakmicu, te sa dva gola Turine i jednim Vedrana Deželjina već u startu poljuljali ambicije domaćina. Nakon što je Luka Bukić, inače sin našeg proslavljenog reprezentativca i donedavnog predsjednika HVS-a Perice Bukića, zabio prvi od svoja četiri gola, Turina pogađa još jednom mrežu solidnog Bračuna za 4 : 1 u prvoj četvrtini.
Drugi dio počinje isključenjem domaćeg igrača Ivana Šaška i brzom realizacijom Sanjina Deželjina za 5 : 1.Do kraja drugog perioda igre za Zagreb iz peterca pogađa Bukić pa se na veliki odmor odlazi sa tri gola viška u korist opatijskih vaterpolista.
U trećoj četvrtini Opatijci dodaju malo gasa i ubrzo odlaze na + 6 i tako praktički riješavaju sve dvojbe oko pobjednika.U tom dijelu igre za Opatiju su uspješni Deželjin dva puta, Turina i Juraga dok za domaćine mrežu tresu Miloš sa igračem više i Jambrović.
U zadnjoj četvrtini dolazi do zamora u gostujućim redovima i to najviše zbog činjenice da su Opatijci u Zagreb stigli u gotovo prepolovljenom sastavu tako da je trener Kancijanić koristio usluge samo devetorice igrača. To obilno koriste mladi Zagrebaši koji golovima Bukića, Milkovića i Vlašića na kraju za njih izvlače pristojan poraz.
Najbolji je kod Zagreba bio Luka Bukić, a kod Opatije – Turina i Vedran Deželjin.
vaterpolo_seniori_zagreb
Zagreb : Opatija 8 : 10
( 1 : 4, 1 : 1, 2 : 4, 4 : 1 )

Suci : Marko Matijević i Tomislav Milenković ( oba Zagreb )
Opunomoćenik HVS-a : Zdravko Kučinić ( Zagreb )
Gledatelja : 50

Igrač više :
Zagreb 8 / 4
Opatija 5 / 2
Peterci :
Zagreb 1 / 1
Opatija 1 / 1
Zagreb : Vlatko Bračun, Lovro Miloš 1, Luka Bukić 4, Marko Čurić, Domenico Jureša, Filip Peša, Ivan Živković, Ivan šašak, Zlatko Vlašić 1, Andro Gabulić, Nikola Uzur, Hrvoje Jambrović 1, Srećko Megyery, Fran Milković 1
Trener : Duško Baždar
Opatija : Željko Vuković, Denis Juraga 1, Arsen Sušanj, Marin Begonja, Krešimir Turina 4, Marko Paradžik, Dario Rakovac, Duje Peroš, Vedran Deželjin 4, Dorijan Čudina, Igor Martinčić, Andrija Kaluđerović, Sanjin Deželjin 1
Trener : Danijel Kancijanić
Danijel Liber / Liburnija.net

error: Content is protected !!