1.B HVL : Vaterpolisti Opatije upisali poraz na premijeri @ Dubrovnik

U drugom kolu opatijski vaterpolisti pokušati će doći do prvih bodova u susretu protiv KPK sa Korčule. Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 17 sati na bazenu Kantrida.

Dubrovnik – Vatrepolisti Opatije poraženi su na startu prvenstva rezultatom 13 : 6 na gostovanju u Dubrovniku, protiv prvog favorita Bellevuea. Domaća momčad predvođena braćom Vranješ, Emiliom Tulliom te slovačkim internacionalcem Josefom Hrošikom utakmicu je prelomila u trećoj četvrtini iskoristivši umor Opatijaca od puta i suženi roster ekipe predvođene trenerom Kancijanićem koji za ovu utakmicu nije mogao računati na bolesne Babića i Čubranića i nedovoljno spremnu braću Deželjin.

oznor

Dubrovčani su poveli iz peterca, da bi Mateo Saftić sa igračem više donio izjednačenje u prvoj četvrtini. U drugom dijelu, nakon jednog uobičajenog vaterpolskog duela, suci isključuju sa pravom zamjene domaćeg Brunu Vranješa i Matea Saftića, a domaćini nakon toga postižu tri gola za redom i bježe na plus tri. Uporni Opatijci ipak ne odustaju nego golovima Augustia i Petrića vraćaju stvari na početak.

Treća četvrtina počinje novim petercem za Dubrovčane koji nakon toga serijom 6 : 0 zaključuju utakmicu u kojoj još do kraja  crveni karton zbog prigovaranja dobija i trener Kancijanić.

U drugom kolu opatijski vaterpolisti pokušati će doći do prvih bodova u susretu protiv KPK sa Korčule. Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 17 sati na bazenu Kantrida.

Dubrovnik, bazen u Gružu
Utakmica 1.kola 1.B HVL
Bellevue – Crodux : Opatija  13 : 6 ( 1 : 1,3 : 3, 5 : 0, 4 : 2 )

Suci : Mateo Jović i Ivan Matijević

Bellevue : Ljepopio, T.Vranješ, Jurić, Paskojević 2, Bobić 2, Perić 1, Hrošik, Tullio 2, Bogdanović, Špetić 3, B.Vranješ, Lončarić 2, Knez, Gigović 1
Trener : Mario Iveković

Opatija : Olić, Biščević, Latin, Vucelić, Nemet, Augusti 3, Butorac, Burburan, M.Saftić 1, L.Saftić 1, Petrić 1, Smokvina
Trener : Danijel Kancijanić