1. Craft Septembarfest ove subote u Gradu Grobniku

Čak 17 Craft pivovara, iz svih krajeva Hrvatske, ove će se subote okupiti u Gradu Grobniku, gdje će, od starog frankopanskog Kaštela napraviti pravi raj za “pivoljupce”.

Rijeka – Svi kojima je megapopularni Oktoberfest “predaleko”, a svojem nepcu ove jeseni ipak žele priuštiti nešto posebno, na svoje će doći na 1. “Craft Septembarfestu” u Gradu Grobniku, koji se održava ove subote, 29. rujna, od 15 do 22 sata.

Naime, drevnim će frankopanskim kaštelom poteći hektolitri pive. Craft pivovare iz svih krajeva lijepe naše predstavit će svoje “tekuće specijalitete”, na radost brojnih “pivoljubaca”.

Posjetitelji će tako imati sjajnu priliku na jednom mjestu kušati plodove rada čak 17 hrvatskih craft pivovara. Predstavit će se: Pivovara 022, Medvedgrad, Zmajska pivovara, Buzdovan, Varionica, Primarius, Pivionica, Mlinarica, Mihovil, LAB, 5th Element, Prvo viško pivo, Brlog, Međimurski lepi dečki, Donat i Pomalo te Kaltenberg sa svojim craft pivom, proizvedenim na Kukuljanovu.

Žednih na Grobnišćini subotu sigurno neće biti, a organizatori su se pobrinuli da kući nitko ne ode gladan pa izostati neće domaća gastro ponuda. Kuhat će se nezaobilazni grobnički specijalitet- palenta kompirica, koju će posjetitelji moći kušati u jedinstvenoj kombinaciji s ombolom pripravljenim, dakako, na pivi. U pomoć će “priskočiti” i Caffe bar Castrum, koji će pripremati kiseli kupus s kobasicama i pivski roštilj.

– Dođite u Grad Grobnik, provjerite zašto su craft pivovare sve popularnije u Hrvatskoj i svijetu, uživajte u jedinstvenoj atmosferi starog grobničkog kaštela, dobroj zabavi i dakako sjajnim craft pivama, poručio je Nikola Vrančić, predsjednik Udruge Palentar, koja je, kuhanjem palente kompirice danas na Korzu, dala svoj doprinos humanitarnoj akciji povodom “Nacionalnog dana multiple skleroze“, u organizaciji “Društva multiple skleroze PGŽ”.

Prvi “Craft Septembarfest” Udruga Palentar organizira uz pomoć TZO Čavle, Caffe bara “Castrum” i Gastro shopa “Pomalo”, a uz pokroviteljstvo Općine Čavle.

– Pratimo trendove. Craft piva subotu će poteći i našim kaštelom, najočuvanijim i najljepšim frankopanskim kaštelom u Vinodolu, a ove godine je i 900 godina Frankopana. Za 1. maj imamo Dan vina, a sada imamo i Dan piva jer želimo potaknuti posjetitelje da dođu i uživaju u našem predivnom kaštelu, poručio je Ivan Salamon, direktor TZO Čavle.

Spomenimo i da će svoj doprinos “Craft Septembarfestu” dati talentirani mladi plesači iz Plesnog centra Sirius, kao i da je ulaz u grobnički kaštel besplatan.

N. C. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net