1. Land art izložba u Lovranu ”Skulpture uz more”

Tema izložbe je ”More: Volim more i cijeli život živim s morem”,  a umjetnici mogu poslati svoje vizualne primjere i opise radova do 20. rujna na email: ira.gaia@gmail.com

Lovran – U pripremi je prvo izdanje prodajne land-art izložbe umjetničkih skulptura i slika uz Lungomare i pod morem, u parkovima i u Starome gradu Lovran (Galerija Guc i Kula), pod nazivom  ”Skulpture uz more”. Land-art izložba na temu ”More: Volim more i cijeli život živim s morem” – ”I love the sea and my whole life I live with it” održavat će se od 20. do 30. rujna 2019.

Skulpture uz more je cjelogodišnja prodajna land art izložba suvremenih umjetničkih i interaktivnih skulptura i slika koje sjedinjuju znanost, umjetnost i nove tehnologije u jednoj skulpturi. Skulpture i slike će biti izložene uz Lungomare i pod morem, u parkovima i u Starome gradu Lovran (Galerija Guc i Kula). Slikari su pozvani i uključeni na stvaralaštvo na istim lokacijama. Umjetnici se biraju putem otvorenog međunarodnog natječaja. Manifestacija bi bila praćena godišnjim katalogom i online arhivom/izložbom u originalnom ambijentu svih umjetnika i skulptura. Manifestacija je ”art in residence” u trajanju od 10 dana i natječaj zahtjeva vizualni koncept skulpture poslan emailom na ira.gaia@gmail.com. Umjetnici su odgovorni za vlastiti materijal i postavljanje skulpture, dok organizator osigurava smještaj za vrijeme rezidencije te promociju umjetnika i prodaju skulptura, poručila je organizatorica Ira Begović.

error: Content is protected !!