1. Preluk – Adria Oil Karting Show 2011.

karting_skola…ovaj vikend, 24. i 25. rujna, rezerviran je za karting…
…prateći dio programa biti će i prezentacija vožnje polaznika Karting škole ”Prelučka legenda“, izložba sportskih automobila i motocikala, old-timera, gostovanje poznatih vozača – auto, moto i karting sporta…

Preluk – Karting sportu na širem riječkom i liburnijskom području potrebna je ozbiljnija promocija, te upoznavanje s dražima ovog sporta. Navedenom činjenicom, rukovodio se Karting centar Rijeka kada je na ”Kartodromu Rijeka – Preluk“ u suradnji sa Autoklubom ”RI autosport“ i Karting klubom ”Rijeka“ pripremio ”1. PRELUK – ADRIA OIL – KARTING SHOW 2011.“ , dvodnevnu manifestaciju 24. i 25. rujna na kojoj se očekuje veliki broj sadašnjih kartingaša hrvatskih i slovenskih klubova koji će boravak na Preluci iskoristiti za trening, ali i prikaz svojih natjecateljskih vještina u ”kronometar vožnji“.
– Sredinom lipnja 2010. godine otvorena je prva karting staza na području Primorsko-goranske županije, a i šire. Kartodrom Rijeka-Preluk nalazi se na pola puta od Rijeke do Opatije i tijekom proteklih 15 mjeseci okupljala je prvenstveno niz rekreativaca koji su u vožnji kartingom pronašli razonodu i zabavu, rekreaciju, svojevrsno opuštanje. Uzrast korisnika naših usluga je od 5 do 70 godina, ali ipak prevladavaju mladi, stoji u dopisu.

Ovisno o odazivu i prijavama sudionike promocijsko-natjecateljskog programa podijeliti će se u šest klasa i to: Mini 50, Free 60, Junior 125, 125 Max i Senior, Maxter (uzrast više od 30 godina) i Hoby (otvoreno – nelicencirani).
Prijam i tehnički prijam je u subotu 24. rujna od 9 do 10,30 sati, a planirana su po četiri slobodna treninga od 12 do 19 sati. U nedjeljnim jutarnjim satima od 8,30 do 11 sati službeni su treninzi, a promocijsko natjecateljski program kreće od 12 sati. U 15 sati start je ”Zvijezda na stazi“, a oko 15,30 proglašenje najuspješnijih.
Pored iskusnih karting vozača iz Hrvatske i Slovenije, sudionika prvenstvenih natjecanja nacionalnih i međunarodnih kupova i prvenstava, prateći dio programa biti će i prezentacija vožnje polaznika Karting škole ”Prelučka legenda“, izložba sportskih automobila i motocikala, old-timera, gostovanje poznatih vozača – auto, moto i karting sporta, prvenstveno vodećih vozača ovogodišnjeg hrvatskog prvenstva u brojnim disciplinama u kojima su uglavnom vozači sa šireg riječkog područja trenutno vodeći i sa velikim izgledima za osvajanje naslova prvaka. Upravo je njima namijenjen i ogled na stazi u kartinzima pod nazivom ”Zvijezde na stazi“ pa se očekuju Dino Butorac, Siniša Krainc, Sebastian Čepar, Igor Vičević, Davor Mihelić, Mario Jurišić, Vigor Grbac, Siniša Filčić, Robert Čulina, Thomas Hrvatin, Marko Erceg i drugi.
U nedjelju će uz karting stazu na Preluci biti izloženo 20-tak sportskih automobila, motocikala i oldtimera.
adria_oil_preluk
Miroslav Krpan / Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!