1. Susret pusnih muzika @ Šapjane

pust_muzika_david_kurtiŠapjane – Večeras, s početkom u 20 sati, u Domu Šapjane održati će se prvi susret pusnih muzika. Zahvaljujući trudu članova Udruge i pomoći Općine Matulji, večeras, u Domu Šapjane imat ćete priliku vidjeti i čuti vodeće muzike iz Primorja, Istre, Slovenije i Italije.
Tijekom dvanaestogodišnjeg djelovanja Udruge ”Mačkare“ Šapjane sklopili smo nebrojena prijateljstva sa mnogim udrugama maškara iz Hrvatske, Slovenije i Italije.
Veliki dio tih udruga ima u svom sastavu i pusne muzike koje svojom glazbom oplemenjuju nastup maškarane grupe. Naša je želja da na ovom susretu okupimo najbolje ”pusne“ muzike na jednom mjestu. – rekao je Dominik Simčić.
Do sada je potvrđen dolazak dvanaest muzika, od kojih možemo izdvojiti ”Krimejske feštare“, ”Pehinarske feštare i gospodu“, muziku ”Zametskih zvončara i maškara“, ”Kukonića i prijatelje“, dok nam iz Istre dolaze ”Buždoni“ iz Lupoglava i ”Oberkreineri“ iz Roča. Od susjednih zemalja možemo najaviti goste iz Slovenije (nekoliko pusnih muzika, te evropski prvak i svjetska prvakinja u sviranju diatonične harmonike), a iz Italije nam dolazi grupa ”Alessandro i prijatelji“ iz Trsta. – izjavio je Dominik Simčić.
Susret je organiziran sa željom da bude ugodno i spontano druženje muzikanata i publike, tako da posjetitelji slobodno mogu doći i maskirani, pozivamo ih da i zaplešu prilikom izvođenja nastupa. – dodao je organizator.
Domaćin ove zanimljive manifestacije su ”Mačkare Šapjane“, koje su organizirale i osmislile cijeli ovaj susret u Šapjanama. Neophodna ”logistika“ u obliku hrane i pića je osigurana, a ulaz je besplatan.

Mačkare Šapjane

Mačkare Šapjane


Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!