10. Vela umjetnička delavnica @ Kastav

Ukupni pobjednik 10. Vele umjetničke delavnice, kojemu će biti omogućena samostalna izložba u Kastvu, u Galeriji crkvice sv. Trojice, službenom galerijskom prostoru Republike Hrvatske, a u sklopu programa obilježavanja Jelenine 2013.

Kastav – Ovoga vikenda Kastav će okupirati umjetnici na 10. Veloj umjetničkoj delavnici te na manifestaciji ‘Pod ložom – iznad svih’.

U subotu, 21. srpnja od 10 do 22 sata u Kastvu, pod gradskom ložom, u sklopu manifestacije ‘Pod ložom – iznad svih’, održat će se izložba slika dvoje slikara iz Matulja, ujedno članova likovne udruge Rušnjak iz Rijeke, gospođe Mirte Blažević i gospodina Vladimira Provčija. U 20 sati nastupit će Kulturno društvo Ukrainaca i Rusina PGŽ Rušnjak iz Rijeke s prigodnim programom.

Drugoga dana, u nedjelju 22. srpnja po 10-ti put održat će se Vela umjetnička delavnica na ulicama i trgovima staroga grada Kastva s početkom u 17 sati.

– Vela umjetnička delavnica je manifestacija nagradnog, ali i prodajnog karaktera, a dodijelit će se po jedna nagrada za najbolji rad u kategorijama: 1. Slikarstvo, grafika, crtež; 2. Skulptura, dizajn, primijenjena umjetnost; 3. Fotografija (najmanji format 20×30, uokvirena); 4. Ex tempore rad iz jedne od umjetničkih formi na temu ‘Kastav’. Između četiri nagrađena rada bit će proglašen ukupni pobjednik 10. Vele umjetničke delavnice, kojemu će biti omogućena samostalna izložba u Kastvu, u Galeriji crkvice sv. Trojice, službenom galerijskom prostoru Republike Hrvatske, a u sklopu programa obilježavanja Jelenine 2013. Radove će ocjenjivati stručni žiri u sastavu: Ervin Dubrović (predsjednik), Branka Arh i Tamara Mataija. Žiri publike dodijelit će jednu nagradu. Nagrade u pojedinim kategorijama dodijelit će se s početkom u 22,30 sati ispod Gradske lože, napomenula je Ana Filipović iz Turističke zajednice grada Kastva,

Serena Calderara / Liburnija.net