11. Festival šparuga u Lovranu

tz-foto…prvi Festival održan je u travnju 2001., a prvi restoran koji je nudio domaće šparuge je restoran Riviera…
Lovran – Ove godine održati će se 11. po redu Festival šparuga u Lovranu, koji počinje sutra, u subotu 9. travnja 2011. kada će biti i održana glavna fešta na Trgu slobode. Tako će se fritaja sa šparogama od 1.000 jaja i 30 kilograma šparoga pripremati tijekom dana, a dok čekate svoju porciju moći ćete se zabavljati uz bend ”Parangali”, harmonikaša ”Guerrini”, Puhački orkestar Lovran, dok će Duško Jeličić Dule premijerno izvesti pjesmu ”Šparuge lovranske”.
Prvi Festival održan je u travnju 2001., a prvi restoran koji je nudio domaće šparuge je restoran Riviera iz Lovrana. Njegov vlasnik i kuhar Rutar Josip je uz tradicionalnu fritaju nudio i druga jela u kombinaciji sa šparugama.
Divlja šparuga koja raste na obroncima Učke poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj aerosol (kombinacija morskog i planinskog zraka). Veliki je broj recepata na koji se šparuga može pripremiti, a najpoznatija je “fritaja” (jaja, divlje šparuge i pršut).
U 11. Festivalu šparuga sudjeluju sljedeći ugostiteljski objekti: restoran Kvarner, Taverna hotela Excelsior (od 14. do 21. 04. 2011.), hotel restoran Villa Astra (uz prethodnu najavu i rezervaciju), Draga di Lovrana, Knezgrad, Riviera, Štanger, Lovranska vrata, Stari grad; konobe: Gospodarstvo Oraj (uz prethodnu najavu i rezervaciju), Lovranska Draga, Bellavista, Don Corleone, Kali – Medveja te bistro Stubica.
Organizator ovogodišnje ‘fešte od šparug’ je Odbor za turizam i manifestacije Općine Lovran, te Turistička zajednica općine Lovran, UO Stari grad i ugostitelji.
Ivan Mellor / Liburnija.net
Vezane vijesti:
AUDIO: Festival šparoga @ Lovran
Festival šparoga @ Lovran
FOTO: Vela fritaja va Lovrane
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!