11. Rally Show Santa Domenica – Austrijancu Wagneru druga pobjeda

11. Rally Show Santa Domenica – Austrijancu Wagneru druga pobjeda

Dim na sve strane.... (snimio M.Krpan)

Austrijsko-slovenska, muško-ženska posada Simon Wagner-Pia Šumer za četiri sekunde nadmašili favorita Beppa Harracha u konkurenciji 82 posade iz 7 zemalja

Sveta Nedelja – Dvodnevna intenzivna kiša dobrano je namočila makadamsku dionicu brzinskog ispita „Savršćak Arena“ u Šljunčari nadomak Svete Nedelje, na kojoj je po velikom blatu uspješno realiziran još jedan istinski i jedinstveni hrvatski, cijenjen i izvan granica, ovog puta jedanaesti „Rally Show Santa Domenica 2021.“, iza kojeg organizacijski stoje Auto karting klub „Sveta Nedelja“, uz tehničkog izvoditelja zagrebački Autoklub „Delta Timing“. Na startu su se pojavile 82 posade iz sedam zemalja, a cjelodnevno natjecanje, četiri brzinska ispita na istoj dionici, ukupno su bila duga 37,84 km. Do cilja je uspješno stiglo 60 posada.

Drugu pobjedu na ovom kratkom, ali nimalo bezazlenom natjecanju, poslije uspjeha 2018.godine, ponovio je Austrijanac Simon Wagner, ali ovog puta uz suvozačicu Slovenku Piu Šumer u „Škoda Fabia Rally2 Evo“. Najveći rivali, njegovi sunarodnjaci, Beppo Harrach i Dominik Jahn, u Ford Fiesti Rally 2“, poslije četiri prolaza zaostali su 3,9 sekundi i tako, nakon četiri pobjede na Santa Domenici (od 2013. do 2016.godine) stigli do drugog mjesta u generalci. Svakom u vremenima pripala su po dva brzinca, s tim da je odlučujuću razliku Wagner, s gotovo pet sekundi, ostvario u trećem brzincu. Još samo jedna posada u cilj je ušla unutar iste minute s pobjednikom, zaokružujući tako trostruki trijumf Austrijanaca. Gerald Rigler i Claudia Maier, u „Ford Fiesti R5 Evo“, utrošili su 57,7 sekundi više od pobjednika i osvojili treće mjesto.

Među prvih 15 čak je sedam hrvatskih posada, od kojih je i ovog puta na ovom specifičnom nadmetanju najviše pokazao Samoborac Ivan Kodrić, ovog puta uz suvozača Tomislava Pazmana, u „Ford Fiesti Rally2“, osvojivši izvrsno sedmo mjesto, uz zaostatak za prvoplasiranima od 1:48,5 minuta. Samo poziciju slabije plasirali su se Tomislav Muhvić i Đani Simčić (Škoda Fabia R5), da bi na desetoj poziciji, kao treća domaća posada ukupnog poretka završio Daniel Vojvodić uz suvozačicu Lanu Sutlović (Mitsubishi Lancer Evo IX). Njegov uspjeh tim je veći ako se zna da je jedan od idejnih začetnika i nositelj organizacijskog tima ove značajne hrvatske automobilističke manifestacije, a ovim je rezultatom ujedno i pobjednik posebne skupine vozila N4/R4 „Production car trophy“, nadmašivši tako Miroslava Zrnčevića-Mrguda (Mitsubishi Lancer Evo IX) i Nenada Lončarića (Subaru Impreza Sti), koji su također među 15 najboljih.

Najuspješnija suvozačica i dobitnica posebne nagrade „Co-driver ladies trophy“ je Pia Šumer, suvozačica ovogodišnjeg pobjednika, najuspješniji veteran je trećeplasirani Austrijanac Gerald Rigler, dok je „Junior Trophy“, za vozače do 23 godine, otišao u ruke još jednog Austrijanca Lukasa Dunnera, koji je zauzeo šesto mjesto „generalke“. Pobjednici po raspisanim klasama ove su godine: sprint do 1400 ccm Nejc Mrak-Darko Vončina (Slovenija,Suzuki Swift Gti), Pro-sport do 2000 ccm Mark Škulj-Matej Čar (Ford Fiesta Rally4), No limit preko 2000 ccm Simon Wagner-Pia Šumer (Austrija) i „RWD“ Jaka Žvab-Vilijem Čibej (Slovenija, BMW 318 Ti).
Najbolje vrijeme dana 6:25,4 minuta, ostvareno u trećem prolasku stazom, pobjedniku Simonu Wagneru, donijelo je i posebno priznanje organizatora, što se pod imenom „2.Memorijal Robert Vojvodić“ dodjeljuje u znak sjećanja na prerano preminulog jednog od začetnika ove manifestacije.

Nizom proteklih godina ovom je manifestacijom zaključivana automobilistička sezona Hrvatskog auto i karting saveza, u ime kojeg je, kao izaslanik predsjednika, prisustvovao njegov izaslanik i pomoćnik Igor Tomljanović. Ove godine posljednji oktanski vikend je 4. i 5. prosinca u Dubrovniku, na Državnom prvenstvu u ocjensko-spretnosnim vožnjama.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net