11. regata Labinska republika na rasporedu ovog vikenda @ Rabac

rabacka_regata_2016_najava (3)

Organizator, JK Kvarner, poziva vas da uživate u prizorima brojnih jedara uz sport, glazbu i zabavu na rabačkoj rivi.

Rabac – 11. regata Labinska republika koja nosi ime prema slavnoj pobuni labinskih rudara održati će se od 13. do 15. svibnja 2016. Predviđena su tri jedrenja, u subotu je na programu navigacijsko jedrenje dok će se u nedjelju jedriti kurs štap ili trokut kao i ranijih godina a zavisno od meteo situacije. U sklopu regate održati će se i bogati sportsko zabavni program.

S jučerašnje pressice...

S jučerašnje pressice…

Organizator, JK Kvarner, poziva vas da uživate u prizorima brojnih jedara uz sport, glazbu i zabavu na rabačkoj rivi. Popratni program namijenjen svim posjetiteljima zapoćet će u petak 13.5. u većernjim satima u šatoru na novoj rivi kada nastupaju SuperCover Band.

U subotu ujutro od 10.00 sati program zapoćinje nastupima najmlađih kroz program Labin Zdravi Grad kada će nastupiti Osnovna umjetnička škola Matko Brajša Rašan Labin, Glazbeno scenski studio Skiribico blu, plesni studio Cool Step, plesni studio Art Dance, Zumba Zum Zum udruge Girotondo, Zumba IL Movimento u isto vrijeme održati će se i radionica mladih slikara polaznika Likovne radionice Labin – Zdravi grad. U sklopu manifestacije Rabački dan sporta na novoj rivi će se održati škola tenisa te nogometna i rukometna utakmica za najmlađe a na moru ispred rive jedriličari JK Kvarner pokazati će kako se jedri u klasi Optimist. Kroz cijeli dan svi zaintresirani posjetitelji mogu se informirati o aktivnostima rabačkih klubova i sportovima – jedrenju, nogometu, rukometu i tenisu. Start prvog plova 11. regate Labinske republike na programu je u 11.00 sati kada će posade krenuti na navigacijsko jedrenje do plominskog zaljeva i Sv. Marine.

rabacka_regata_2016_najava (2)

Posjetitelji će moći uživati i u gastronomskim specijalitetima i istarskim vinima, u sklopu prvog Festivala Kvarnerskog škampa koji je na programu od 17 sati posjetitelji će moći degustirati vrhunske delicije sa svježim kvarnerskim škampima izravno iz mreža lokalnih ribara. U subotu navečer sve prisutne na rabačkoj rivi zabavljati će jedan od najboljih AC/DC cover bendova – Ballbreakers AC/DC Cover Band ćiji koncert povodom 20. rođendana, poklanja Radio Labin. U nedjelju slijede još dva jedrenja i proglašenje pobjednika 11. regate Labinska republika. Sve posjetitelje trećeg dana zabaviti će Gradski orkestar Labin nastupom u prijepodnevnim satima. Regata Labinska republika boduju se za 9. Kup Hrvatskog primorja.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net