14. Liburnia Film Festival: Uskoro istječe rok za prijavu filmova @ Opatija

Arhiva

Arhiva

14. Liburnia Film Festival održava se od 22. do 26. kolovoza 2016. godine na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Opatija – Slijedeće srijede, 8. lipnja, istječe rok za prijavu filmova za 14. izdanje Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma.

– Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2015. ili 2016. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji, ako je Hrvatska najkasnije druga koprodukcijska zemlja u nizu. Organizatori će prihvatiti i filmove koji će u trenutku zaključenja natječaja biti u rough cut fazi, ako producenti mogu garantirati da će biti završeni najkasnije 15 dana prije početka festivala. U Regionalni program iznimno mogu biti izabrani i filmovi iz 2014. godine, a rezultati će biti poznati sredinom srpnja.

Natječaj je otvoren od 18. travnja do 8. lipnja 2016. a rezultati će biti poznati sredinom srpnja. Prijaviti se može putem online PRIJAVNICE na web stranicama festivala www.liburniafilmfestival.com. Na istom se mjestu nalaze i PRAVILA ZA PRIJAVU FILMA.

Peteročlani žiri LFF-a nagradit će najbolji film iz glavnog programa te najbolji regionalni film (filmovi autora i produkcija iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije). Bit će dodijeljene i nagrade za najbolju režiju, fotografiju, montažu i dizajn zvuka, a publika će kao i dosad izabrati svog favorita.

14. Liburnia Film Festival održava se od 22. do 26. kolovoza 2016. godine na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Podržavaju ga Hrvatski audiovizualni centar, Grad Opatija, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Primorsko-goranska županija.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!