14. Smotra mićeh zvončari pul Marčeji ove nedjelje

Arhiva: Smotra mićeh zvončari pul Marčeji

Okupljanje prvih zvončarskih grupa očekuje se već oko 10:30 sati ispred stare škole u Marčeljima od kuda povorka kreće u 11 sati, a za zabavu tijekom trajanja programa zadužen je ”Trio bajs“.

Marčelji – Ove nedjelje, 21. siječnja održat će se 14. manifestacija ”Mići zvončari pul Marčeji“ .

– Mići zvončari će zvoniti po selu Marčelji, najvećem selu na području Općine Viškovo s jedinim zabilježenim dokumentima koji svjedoče o najdužoj tradiciji zvonjenja u Republici Hrvatskoj. Manifestaciju organizira udruga „Marčeji“, zadužena za očuvanje i zaštitu tradicijskih običaja i kulturne baštine na području mjesta Marčelji i Općine Viškovo.

Okupljanje prvih zvončarskih grupa očekuje se već oko 10:30 sati ispred stare škole u Marčeljima od kuda povorka u 11 sati kreće. Za sada očekujemo preko deset zvončarskih skupina s područja Primorsko-goranske županije, ali i šire. Ove se godine po prvi puta možemo pohvaliti međunarodnom smotrom. Uz već tradicionalne sudionike, zvončariće s područja okolice Matulja, Grobnika, Kukuljanova i Ćićarije, ove nam godine dolaze slovenski Škoromati, iz Podgrada, poručili su organizatori.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!