150 planinara na 38. Memorijalu Andrije Petriča

38_petricev_memorijal

U okviru memorijala, koji se svake godine održava na drugome mjestu i na nekom novom, manje poznatom vrhu, ove godine organiziran je uspon na dva vrha Sjevernog Velebita: Ograđenik (1604 m) i Šegotski Tadijevac (1496 m).

Opatija – U nedjelju 8. rujna 2013. održan je 38. Memorijal Andrije Petriča u organizaciji Planinarskog društva ”Opatija“ Opatija. Riječ je o jednom od najmasovnijih pohoda u Primorsko-goranskoj županiji, koji se jednom godišnje održava u čast strastvenog planinara i velikog zaljubljenika u prirodu Andrije Petriča, ujedno osnivača PD-a ”Torpedo“ iz Rijeke, gdje je i radio. Za života je svoju ljubav prema planinama prenio na mnoge mlađe naraštaje, s kojima je posebno volio planinariti.

U okviru memorijala, koji se svake godine održava na drugome mjestu i na nekom novom, manje poznatom vrhu, ove godine organiziran je uspon na dva vrha Sjevernog Velebita: Ograđenik (1604 m) i Šegotski Tadijevac (1496 m). Druženje i podjela priznanja upriličeni su kod planinarske kuće na Mrkvištu, gdje su se ljubazni domaćini iz PD﷓a „Zavižan“ iz Senja pobrinuli za domaćinski ugođaj.

Na ovogodišnjem memorijalu sudjelovalo je 150 planinara s područja Primorsko-goranske županije. Memorijal su podržali planinari iz deset planinarskih društava: PD „Opatija“ Opatija, PD „Lisina“ Matulji, PD „Platak seniori“ iz Rijeke, PD „Duga“ iz Rijeke, PS „Bazovica“ iz Rijeke, PS „Strilež“ iz Crikvenice, HPS „Učka“ iz Rijeke, PD „Petehovac“ iz Delnica, HPD „Bijele stijene“ iz Mrkoplja i PD „Sv. Matej“ iz Viškova.

Ivana Eterović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net