ERSTE AD

17. Martinja pul Marčeji: Uzorci se predaju sutra, u petak je proglašenje najboljih vinara

Svi vinari iz našega kraja i okolice koji su zainteresirani da njihovo vino prođe kroz stručna nepca enologa, neka donesu svoje vino na ocjenjivanje kako bi se obilježila 17. Martinja pul Marčeji

Viškovo – Na temelju starih zapisa o proslavi Martinje u Marčeljima još prije 60-tak godina i usmene predaje starijeg stanovništva sela Marčelji, pokrenut je program proslave Martinje u Marčeljima.

„Martinja pul Marčeji“ jedina je takva manifestacija na području Općine Viškovo, ali i šire, otvorenog tipa za sve vinare i prijatelje vina, koji mogu uzorke svoga proizvedenoga vina donijeti na ocjenu, kritiku, pohvalu i savjete.

Stoga su pozvani svi vinari našega kraja, da u utorak, 9. studenog, od 18 do 21 sat  donesu svoja vina. Prikupljena vina će se ocjenjivati u 4 kategorije, a od svakoga vina treba donijeti jedan uzorak na kojemu treba biti ime i prezime proizvođača, kao i vrsta vina. Uzorke treba donijeti u prostorije Stare škole u Marčeljima.

U petak, 12. studenog je otvaranje manifestacije i uvodno izlaganje enologa Tomislava Pavlešića, dipl.ing.agr., o ovogodišnjoj berbi, dodjelu priznanja za najbolje ocjenjenim vinarima i proglašenje ukupnog pobjednika “17. Martinje pul Marčeji”.

Na dodjelu priznanja pozvani će biti isključivo nagrađeni vinari, a gostima na žalost neće biti dozvoljen pristup kako bi se poštovale aktualne mjere Stožera Civilne zaštite RH s obzirom na situaciju s pandemijom Covid-19.

Također, mole se sudionici da prilikom predaje uzoraka vina i tijekom dodjele priznanja, poštuju mjere Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske s obzirom na situaciju s pandemijom Covid-19.

error: Content is protected !!