17. muzejska edukativna akcija VODA @ Vila Angiolina

U suradnji s profesorima i muzejskim djelatnicima, učenici će na radionici predstaviti svoje pisane i likovne radove s kojima će dati prijedloge za podizanje svijesti o kvalitetnijim upravljanju vodama, kao i poboljšanju uvjeta na kupalištima, poručili su iz Hrvatskog muzeja turizma.

Opatija – Hrvatski muzej turizma, kao i proteklih godina, sudjeluje u 17. muzejskoj edukativnoj akciji VODA u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva (HMD), a u koju je uključeno 55 muzeja i galerija iz 27 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Radionica će biti održana u ponedjeljak, 14. svibnja 2012. u 9 sati u vili Angiolini u Opatiji, a izložba učeničkih radova biti će otvorena na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja 2012. u 19.30 sati.

– U ovogodišnjoj, 17. muzejskoj edukativnoj akciji Voda, želimo pokazati što nam danas znači voda. Kako se odnosimo prema potocima, rijekama, jezerima, morima, oceanima, pa i najmanjim barama. Što su o vodi zapisali i otkrili znanstvenici, mislioci, izumitelji. Kakvom su je doživjeli i predstavili pisci, umjetnici, glazbenici. Također, u suradnji s OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” organizirat ćemo upoznavanje školske djece s važnošću vode i mora te ih upoznati s bogatom kupališnom baštinom Opatije, regije i Hrvatske. U suradnji s profesorima i muzejskim djelatnicima, učenici će na radionici predstaviti svoje pisane i likovne radove s kojima će dati prijedloge za podizanje svijesti o kvalitetnijim upravljanju vodama, kao i poboljšanju uvjeta na kupalištima, poručili su iz Hrvatskog muzeja turizma.

Liburnija.net: Detalj s prošlogodišnje radionice @ Vila Angiolina

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!