18. Dani črešanj va Lovrane – Subota u znaku črešanj i plesa

Arhiva

Turistička zajednica općine Lovran, u suradnji s lovranskim ugostiteljima u terminu od 9. do 17. lipnja organizira 18. Dani črešanj va Lovrane.

Lovran – Ovoga vikenda sve posjetitelje Lovrana očekuje bogat i raznovrstan program koji će otvoriti završni koncert Umjetničke škole Matka Brajše Rašana Labin, područnog odjela Lovran, koji je na rasporedu u petak 8. lipnja s početkom u 19 sati u Kinu ”Sloboda“. Dan kasnije, 9. lipnja održava se Dan črešanj i Susret plesnih škola – 2FUP.

Program na trgu Sv. Jurja u 9 sati otvorit će DJ Danko, zatim slijedi nastup Marcela Brozovića i Emanuela Sirotnjaka, učenika Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina – Područni odjel Lovran, Dječjeg zbora ”Lovranske črešnjice“ i Dražena Turine Šajete. U 11 sati na rasporedu je rezanje velog štrudela uz degustaciju likera od trešnje „Lovranska črešnja“, nakon čega se zabava nastavlja uz DJ-a. Otvaranje izložbe ”Začetak suvremenog plesa na Kvarneru“ održat će se u 12 sati u Galeriji ‘Kuća lovranskega guca’, dok je otvaranje izložbe „Plesni portreti“, Prvi suvremeni plesači na Kvarneru zakazano u 20 sati u hostelu Link. Koncept izložbi potpisuju Senka Baruška, Nadežda Elezović i Melita Sorola Staničić. Pol sata kasnije na Gradskom kupalištu održat će se Susret plesnih škola – 2FUP. Na susretu sudjeluju polaznici OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, zatim Umjetnička škola Silvije Hercigonje, Umjetnička škola Franje Lučića, Základná umelecká škola Hurbanovo i Umjetnička škola Matka Brajše Rašana Labin – Područni odjel Lovran.

Za vrijeme Dana od črešanj, tijekom mjeseca lipnja, u lovranskim kavanama, restoranima i konobama moguće je kušati zanimljive slastice od trešanja i jela spravljena s trešnjama kao što su kokteli od trešanja, karamelizirane trešnje na posteljici iznenađenja, palačinke s domaćom skutom i lovranskim trešnjama, krostata s trešnjama, juha od trešanja, pileći file s trešnjama te mnoge druge maštovite kreacije. Bezbroj je mogućnosti za uživanje u ovom slasnom voću.

U 18. Danima črešanj va Lovrane sudjeluju bistro Oaza, Gradska kavana Lovran, Hostel Link, konoba Kali, Lovranski pub, Remisens hotel Excelsior, restoran Bellavista, restoran Draga di Lovrana, Restoran Knezgrad, restoran Kvarner, restoran Lovranska vrata, restoran pizzeria Delfino, restoran Riviera, restoran Stari Grad, restoran Villa Astra. Događaj organiziraju Turistička zajednica općine Lovran i Plesni Art Laboratorij uz potporu Općine Lovran, Gradskog kupališta „Kvarner“ Lovran, hostela Link, Peperoncina Lovran, Bistroa Oaza i lovranskih ugostitelja.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!