19. Festival Šparuga u lovranskim restoranima i konobama, vela fritaja ove subote

Ove subote, 13. travnja na Trgu slobode održat će se Fešta od šparuga sa zabavnim programom od 12 sati i velom fritajom u 14 sati, za čiju pripremu je zadužen popularni kuharski duo Doris Vlah i Luka Dančulović.

Lovran – Turistička zajednica općine Lovran, u suradnji s ugostiteljima organizira 19. Festival Šparuga u lovranskim restoranima i konobama koji počinje u subotu, 13. travnja, a traje do 30. travnja kada će restorani i konobe u Lovranu, Lovranskoj Dragi i Medveji nuditi zanimljive i ukusne menije koje morate probati po popularnim cijenama.

Tijekom travnja u mnogim se mediteranskim zemljama priređuju svečanosti u čast šparogama, hranjivoj i ljekovitoj biljci koju su poznavali još u Kini 3000 godina prije nove ere, veličali su je Egipćani, Grci i Rimljani.

Divlja šparoga koja raste na obroncima Učke poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj kombinacija morskog i planinskog zraka. Šparoga je čuvar zdravlja, obiluje vitaminima i mineralima, pročišćava organizam i vraća tjelesnu formu nakon zimske tromosti.

Doris Vlah i Luka Dančulović

Ukoliko se do sada niste odlučili krenuti put Lovrana, nije na odmet spomenuti činjenicu da je odavno smatraju i afrodizijakom. Veliki je broj recepata na koji se šparuga može pripremiti, a najpoznatija je „fritaja“ (jaja, divlje šparuge i pršut). Ugostitelji će tijekom cijelog mjeseca travnja nuditi zanimljive i ukusne menije koji se moraju probati po popularnim cijenama.

Ove subote, 13. travnja na Trgu slobode održat će se Fešta od šparuga sa zabavnim programom od 12 sati i velom fritajom u 14 sati, za čiju pripremu je zadužen popularni kuharski duo Doris Vlah i Luka Dančulović. U zabavnom djelu programa nastupaju Trio Cukar i caffe i Dj Vedranm dok će u večernjim satima u Galeriji Laurus biti otvorenje izložbe umjetnika Rudija Benetika iz pobratimskog grada Bleiburga.

error: Content is protected !!