1.B HVL: Prizemljeni "Galebovi"

volosko_vaterpolo_sm…da nije bilo sada već tradicionalnog opuštanja u posljednjih osam minuta bio bi to možda i jedan od najtežih poraza gostiju od kada se takmiče u 1.B HVL…
Opatija – U derbiju prvenstva protiv makarskog Galeba MR Opatijci su prikazali najbolju igru dosad i u potpunosti deklasirali vjerojatnog budućeg prvaka. Iako konačni rezultat to ne sugerira opatijski vaterpolisti dominirali su tijekom cijelog susreta u kojem su u prvom redu zahvaljujući odličnoj obrani i fenomenalnom Turini pokazali da su uz Makarane sigurno najjača ekipa u ligi.
Da nije bilo sada već tradicionalnog opuštanja u posljednjih osam minuta bio bi to možda i jedan od najtežih poraza gostiju od kada se takmiče u 1.B HVL.
Iako su gosti poveli sa 1 : 0 zgoditkom njihovog najboljeg igrača Krnića i to nakon što su se Opatijci dva puta u tom napadu uspjeli obraniti ipak to nije utjecalo na daljnji tijek utakmice jer su najprije Sanjin a zatim i stariji brat Vedran Deželjin ubrzo preokrenuli početno vodstvo gostiju. Nakon toga Vujčić, iako se tada nitko tome nije nadao, postiže gol za posljednje izjednačenje na utakmici jer sve poslije toga ide na mlin raspoloženih Opatijaca koji iz minute u minutu povećavaju svoju prednost.
Do kraja prvog dijela svoj drugi gol daje Sanjin Deželjin a početkom druge četvrtine Luka Kustić nakon brze kontre podiže prednost domaćih na 4 : 2.U nastavku, do odmora za Opatijce pogađaju Turina dva puta i Peroš a za goste strijelci su Krnić i Luka Bućan. U trećoj četvrtini dolazi do potpunog sloma u redovima gostiju gdje Opatijci golovima Vedrana Deželjina, Turine, Peroša, Sušnja i Martinčića stižu do nestvarnih 11 : 5. Ipak, u posljednjoj minuti četvrtine Krnić koristi jedan olako dosuđeni peterac u korist Makarana i svojim trećim golom vraća tračak nade gostima.
U posljednjih osam minuta Makarani kreću na sve ili ništa te agresivnim presingom i većom dozom rizika u napadu uspijevaju čak i zaprijetiti pomalo već opuštenim Opatijcima tako da golovima Vujčića, Krnića i Antunovića 2,34 minute do kraja dolaze na neugodnih 12 : 10 uz posjed lopte. Međutim, to je bilo i sve što su uspjeli napraviti jer se do kraja rezultat više nije mijenjao usprkos činjenici da su Opatijci u posljednjoj minuti imali čak dva puta brojčanu prednost u bazenu ali je nisu uspjeli materijalizirati.
Na kraju više nego zaslužena pobjeda Opatije koja će se vrlo vjerojatno pokazati pirovom s obzirom da su do kraja prvenstva preostala samo dva kola, a prednost Galeba ostaje velikih tri boda.
Bazen Kantrida
Gledatelja : 150
Suci : Albert Brala i Domagoj Grabovac ( oba Rijeka )
Opunomoćenik HVS-a : Davor Grubišić ( Rijeka )

Opatija : Galeb MR 12 : 10
( 3 : 2, 3 : 2, 5 : 2, 1 : 4 )

Igrač više :
Opatija 5 / 13
Galeb MR 4 / 10
Peterci :
Opatija 1 / 1
Galeb MR 1 / 1
Opatija : Vuković, Begonja, Juraga, Sušanj 1, Žulić, Turina 3, Paradžik, Juršević, Peroš 1, Deželjin V. 2, Kustić 1, Martinčić 2, Samac, Deželjin S. 2
Trener : Danijel Kancijanić
Galeb MR : Stapić, Lalić 1, Antunović I. 1, Vujčić 2, Vučko 1, Popović, Miloslavić, Bućan 1, Krnić 4, Vranješ, Lendić, Skender, Antunović T.
Trener : Branimir Bućan
Danijel Liber / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!