1.B HVL : Remi za kraj

vaterpolo_pripreme…utakmica je započela vodstvom gostiju, prekrasnim golom Stanojkovića…
…minutu prije kraja utakmice, kapetan Martinčić postavlja konačnih 9 : 9…

Volosko – Vaterpolisti Opatije oprostili su se od ovogodišnjeg prvenstva remijem protiv rovinjskog Delfina u utakmici koja o ničemu nije odlučivala jer je već od ranije bio poznat prvak (Galeb MR), a nakon subotnje pobjede Biograda nad Zadrom Opatijci su i matematički osigurali drugo mjesto.
Utakmica je započela vodstvom gostiju golom Stanojkovića da bi nakon toga braća Deželjin okrenuli rezultat u korist Opatijaca ali samo do minutu pred kraj četvrtine kada sa igračem više izjednačuje Jakovčev.
U drugoj dionici Opatijci golovima V. Deželjina i Sušnja prvi puta dolaze do prednosti od dva pogotka međutim nepažnja u obrani košta ih novog poravnanja jer najprije Capan a nakon njega dalekometnim projektilom i J. Vrdoljak dovode rezultat u egal.
Ipak da Opatijci odu sa minimalnom prednošću na veliki odmor pobrinuo se Peroš nakon što je u akciji prije S. Deželjin zapucao peterac, odnosno vrlo dobro ga je pročitao gostujući vratar Fabriš koji je bio jedan od istaknutijih u redovima gostiju.
Treća četvrtina donosi prve veće probleme domaćim igračima jer gosti vrlo brzo preokreću rezultat golovima Brale i Jakovčeva i to vodstvo održavaju do dosuđenog peterca koji za Opatiju realizira kapetan Martinčić pa se u posljednjih osam minuta ulazi sa polazne točke. U posljednjoj četvrtini puno preokreta i povika na suce sa obje strane te dva isključenja sa pravom zamjene, kod Opatijaca Turina a Pavičić kod gostiju.
Opatijce u novo vodstvo dovodi Juraga ali gosti munjevito uzvraćaju pogocima Brale sa igračem više, pa L. Vrdoljaka ponovno sa igračem više i na kraju opet sa brojčanom prednošću strijelac je Stanojković.
I kada se već mislilo da gosti odnose kući puni plijen Peroš smanjuje na gol zaostatka, a minutu prije kraja kapetan Martinčić postavlja konačnih 9 : 9. Na kraju gosti ne koriste još jednog igrača više a posljednji udarac koji je uputio Peroš odsjeda na vratnici.
Bazeni Kantrida
Gledatelja : 50
Suci : Aleš Blažić ( Ika ) i Alberto Košara ( Rovinj )
Opunomoćenik HVS-a : Marijan Risek

Opatija : Delfin 9 : 9
( 2 : 2, 3 : 2, 1 : 2, 3 : 3 )

Igrač više :
Opatija 1 / 7
Delfin 3 / 11
Peterci :
Opatija 1 / 2
Delfin 1 / 1
Opatija : Vuković, Begonja, Juraga 1, Sušanj 1, Žulić, Turina, Paradžik, Juršević, Peroš 2, Deželjin V. 2, Samac, Martinčić 2, Kaluđerović, Deželjin S. 1
Trener : Danijel Kancijanić
Delfin : Fabriš, Radić, Matošević, Stanojković 2, Pellizzer, Miletić L., Capan 1, Pavičić, Brala 2, Miletić K., Miletić T., Vrdoljak J. 1, Jakovčev 2, Vrdoljak L. 1
Trener : Zvonko Živić
Danijel Liber / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!