1.B HVL : Uspješan početak seniora

vaterpolo_juniori…vaterpolisti Opatije sigurnom su pobjedom otvorili ovogodišnje prvenstvo…
…Opatijci su pokazali i strpljivost prilikom slaganja napadačkih akcija…

Volosko/Sisak – Vaterpolisti Opatije sigurnom su pobjedom otvorili ovogodišnje prvenstvo u 1.B hrvatskoj vaterpolskoj ligi i to na teškom gostovanju kod Siscie koja je u takmičenje ušla pojačana i sa puno većim ambicijama nego u protekloj sezoni.
Prepune tribine sisačkog gradskog bazena samo su potvrdile takvu ocjenu jer već dugi niz godina nismo svjedočili tolikom broju ljubitelja vaterpola na prvenstvenim utakmicama ovoga kluba.
Na žalost domaćina Opatijci se nisu dali impresionirati time već su od samog početka čvrsto preuzeli kontrolu nad utakmicom i rezultatom u čemu ih nisu uspjele omesti niti u nekim trenucima vrlo diskutabilne sudačke odluke čemu u prilog ide i podatak o omjeru isključenja te pogotovo o dosuđenim kontraprekršajima kojih je protiv Opatijaca dosuđeno barem desetak.
plakat_seniori_01
Takav kriterij umnogome je remetio igru gostiju koji se nikako nisu uspijevali odvojiti na više od tri gola razlike sve do kraja treće četvrtine kada trima uzastopnim golovima opatijski vaterpolisti ipak osiguravaju mirnu završnicu. U tim trenucima dolazi do izražaja iskustvo povratnika Gabriela Strižića te lucidnost jučer odličnog Peroša dok domaćini bilježe očigledan pad koncentracije izazvan umorom i nedostatkom snage.
Uz odličnu i pokretljivu igru u obrani u kojoj je vrlo dobru rolu odigrao mladi i perspektivni vratar Matijević, Opatijci su pokazali i strpljivost prilikom slaganja napadačkih akcija u kojima je najveći teret podnio Turina boreći se čitavi susret sa domaćim gorostasima Ivičevićem – Bakulićem i Lugovićem.
U sljedećem kolu koje se igra u subotu 28.01. s početkom u 20 sati Opatijci na svom bazenu dočekuju momčad Delfina koja im je u posljednjih nekoliko godina često znala zagorčati život i odnijeti vrlo bitne bodove.
Gradski bazen u Sisku
Utakmica 1. kola 1.B HVL
Siscia : Opatija 9 : 14
( 2 : 3, 3 : 4, 1 : 4, 3 : 3 )

Suci : Miroslav Vlašić i Borna Hrestak ( oba Zagreb )
Opunomoćenik HVS-a : Zdravko Kučinić ( Zagreb )
Igrač više :
Siscia 9 / 2
Opatija 3 / 2
Peterci :
Siscia 1 / 1
Opatija 2 / 2

Siscia : Vukmanović, Miličić, Ahmetagić 1, Šmit, Kljaić, Ivičević – Bakulić 3, Draganić 1, Ostrman, Lugović, Sajko 1, Gledec 3, Mitić, Barada, Milički
Trener : Igor Kraguljac
Opatija : Matijević (12 obrana), Rakovac, Juraga 1, Sušanj, Čudina, Turina 1, Kustić, Juršević, Peroš 4, V.Deželjin 2, Radetić, Martinčić, Strižić 4, S.Deželjin 2
Trener : Danijel Kancijanić

Liburnija.net: Seniori i treneri VK Opatija

Liburnija.net: Seniori i treneri VK Opatija


Danijel Liber / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net