2. Festival klasične glazbe “Lovran classic” počinje sutra

Ovogodišnji festival klasične glazbe “Lovran classic” u znaku je obiteljskog muziciranja, a sva tri koncerta počinju u 20.30 sati, a ulaz je slobodan…

Lovran – 2. Festival klasične glazbe “Lovran classic” održat će se od 10. do 12. srpnja u Kinu Sloboda, a ovogodišnje izdanje u znaku je obiteljskog muziciranja.

Prvu večer, 10. srpnja, nastupa mladi riječki violinist Matej Mijalić uz klavirsku pratnju majke, Jelene Barbarić Mijalić. Matej Mijalić student druge godine Muzičke akademije Zagrebu u klasi prof. Leonida Sorokova, laureat mnogih natjecanja u Hrvatskoj inozemstvu te apsolutni pobjednik ovogodišnjeg Međunarodnog natjecanja LC Grand Prixa Rijeka. Smatran jednim od naših najperspektivnijih mladih violinističkih virtuoza.

U četvrtak, 11. srpnja, predstavit će se supružnici Metod Sironić na flauti i Jelena Tihomirović za klavirom, ujedno i organizatori ovog festivala te koji zajedno nastupaju već više od desetljeća. Jelena Tihomirović redovito nastupa kao solistica i u komornim sastavima u Hrvatskoj i inozemstvu. Metod Sironić, nakon završenog studija flaute na Ecole Normale u Parizu, bavi se pedagoškim radom, nastupa u raznim komornim sastavima te svira baroknu flautu, odnedavna kao član Hrvatskog baroknog ansambla.

Treća i finalna večer, koja je na rasporedu 12. srpnja, rezervirana je za klavirski duo oca i sina, Ljubomira i Danijela Gašparovića. Ljubomir Gašparović redoviti je profesor klavira u trajnom zvanju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, dobitnik nagrada Svetislav Stančić i Milka Trnina. Danijel Gašparović, perspektivni je hrvatski pijanist mlađe generacije međunarodne karijere, te zajedno s ocem osnivač i umjetnički voditelj Umjetničke organizacije Cristoforium, jedinstvene u nas po organizaciji koncerata vrhunskih svjetskih umjetnika koji izvode glazbu na povijesnim klavirima.

Sva tri koncerta počinju u 20.30 sati, ulaz je slobodan, a organizator festivala je Udruga Corona laurea Lovran.

error: Content is protected !!