2. HVL sjever : Dva poraza na gostovanjima

vaterpolo_biograd_sm…prvo su Opatijci teško poraženi, u subotu, na šibenskom bazenu Crnica od ekipe Adriatica…
…nedjelja navečer ponudila je kvarnerski derbi između najvećeg favorita sjeverne skupine Jadrana iz Kostrene i Opatije…

Volosko – Nova dva poraza zabilježila je momčad Opatije koja se ovo ljeto izvan konkurencije takmiči u 2. HVL sjever. Prvo su Opatijci teško poraženi u subotu na šibenskom bazenu Crnica od ekipe Adriatica za koju je skoro cijelu utakmicu odigrao legendarni hrvatski vaterpolista i dugogodišnji predsjednik HVS-a Perica Bukić koji je i ovom prilikom, iako već desetak godina ne igra aktivno, pokazao da je nekad bio najbolji igrač na svijetu.
Opatijci vjerojatno i impresionirani tom činjenicom ušli su katastrofalno u utakmicu i već nakon prve četvrtine gubili sa nevjerojatnih 6 : 0. Pritom moramo priznati da nisu imali niti sportske sreće jer su u tom periodu pogodili čak pet puta okvir gola iz vrlo izglednih prilika.
Do kraja utakmice nije se puno toga promijenilo, domaćini su lakoćom koristili sve prilike koje su im opatijski vaterpolisti pružali a gosti su se dobro morali pomučiti kako bi koju loptu smjestili iza leđa odličnog Sučića.
Bazen na Crnici
Gledatelja : 30
Suci : Mirko Goreta i Borislav Juras ( oba Šibenik )
Opunomoćenik HVS-a : Edi Baica ( Šibenik )

Adriatic : Opatija 17 : 5
( 6 : 0, 3 : 1, 3 : 3, 5 : 1 )

Adriatic : Sučić, Santini 3, Vukšić, Marčić, Vlahov, Bumba, Vlahović 7, Bumbak, Guberina 3, Bukić, Marelja 3, Stošić, Kuvač, Baljkas 1
Trener : Krešimir Kovač
Opatija : Čudina, Begonja, Juraga, Kaluđerović, Mrass, Rakovac, Paradžik, Juršević, Peroš 2, Žulić 3
Trener : Danijel Kancijanić

Liburnija.net: Seniori vaterpolo kluba Opatija

Liburnija.net: Seniori vaterpolo kluba Opatija


Nedjelja navečer ponudila je kvarnerski derbi između najvećeg favorita sjeverne skupine Jadrana iz Kostrene i Opatije. Kao i prethodnog dana domaći vaterpolisti koji u svojim redovima imaju veliki broj iskusnih prvoligaških igrača brzo su napravili veliku razliku koju su onda rutinski održavali do kraja utakmice. Iako je susret odigran po veoma teškim uvjetima uzrokovanim velikim valovima, vidjeli smo puno lijepih poteza i golova na obje strane.
Što se tiče Opatijaca igra je bila ipak nešto bolja, nego u Šibeniku, međutim to nije bilo dovoljno da se izbjegne još jedan visoki poraz.
Plivalište u Žurkovu
Gledatelja : 100
Suci : Albert Brala i Marko Bistre ( oba Rijeka )
Opunomoćenik HVS-a : Marijan Risek ( Rijeka )

Jadran Kostrena : Opatija 14 : 7
( 4 : 0, 4 : 2, 2 : 1, 4 : 4 )

Jadran Kostrena : Krolo, Gudić 2, Varga, Lenac 1, Štokić, Frajman 2, Vrdoljak 2, Cerniar 1, Vrlić 1, Strižić 3, Vizentin 1, Grabar 1, Zrinski, Cuomo
Trener : Kristijan Šunjić
Opatija : Čudina, Begonja, Juraga, Kaluđerović, Mrass, Rakovac 1, Paradžik, Juršević 3, Peroš 2, Žulić 1, Radetić, Čubranić
Trener : Danijel Kancijanić
Danijel Liber / Liburnija.net

error: Content is protected !!