2. Preluk – Adria oil show 2012. – Promocija kartinga i supermota

Pored licenciranih karting vozača u promocijskim vožnjama i natjecateljskom dijelu mogu se okušati svi zainteresirani rekreativci, također posjetiteljima će biti omogućena i vožnja simulatorom po svjetskim oktanskim stazama. Detaljan program provjerite u nastavku teksta.

Preluk – Na Kartodromu Rijeka, 13. i 14. listopada održava se svojevrsno zaključenje oktanske sezone kartinga i supermota, dvije discipline i grane oktanskog sporta koje ”traže“ svoje mjesto pod suncem, posebno na Kvarneru. Organizatori su Karting centar Rijeka d.o.o. i dva uspješna kluba riječkog područja – Autoklub ”RI autosport“ i Motocross klub ”Kvarner“ Matulji.

– Karting sportu na našem području potrebna je promocija, potrebno je da mnogi upoznaju draži tog sporta. Rukovođeni time prošle jeseni upustili su se u organizaciju ”1. Preluk Adria Oil karting show 2011.“ dvodnevne manifestacije na kojoj se okupio zapažen broj kartingaša hrvatskih i slovenskih klubova koji su boravak na Preluci iskoristiti za trening, ali i prikaz svojih natjecateljskih vještina u ”kronometar vožnji“, istaknuli su organizatori.

Ove godine krenulo se korak dalje. Još je jedna oktanska disciplina zaslužila veću pažnju i promociju. Supermoto sve je popularniji među mladima.

Ove jeseni organizira se 2. Preluk – Adria oil show 2012., dvodnevna promocijska manifestacija kartinga i supermota na Kartodromu Rijeka-Preluk, 13. i 14. listopada 2012. Upravo stoga pozvani su mnogi već iskusni kartingaši i motociklisti, državni prvaci i višestruki pobjednici, da sudjeluju u ovoj manifestaciji. Predviđeno je da pored licenciranih vozača i vozačica kartinga, te posebno razvrstanih u svoje skupine hobista, nedjeljni program treninzima i utrkama obogate poznati hrvatski motociklisti u disciplini Supermoto što bilježi strelovit uspon i na domaćim prostorima. Pored toga na riječkoj će se stazi predstaviti sudionici ovogodišnjeg karting prvenstva Hrvatske iz riječkih klubova koji su izdanak prve riječke Karting škole ”Prelučka legenda“. Posjetiteljima će biti omogućena i vožnja simulatorom po svjetskim oktanskim stazama, dodali su organizatori.

Pored licenciranih karting vozača u promocijskim vožnjama i natjecateljskom dijelu mogu se okušati svi zainteresirani rekreativci koji se sa svojim kartinzima uz kompletnu osobnu sigurnosnu opremu mogu prijaviti u subotu 13. listopada od 9 do 10,30 sati na Kartodromu Rijeka-Preluk. Prema kartingu kojim raspolažu biti će raspoređeni u predviđene klase (Mini 50, Free 60, 125 ccm (uključivo KF i Rotax) i 125 s mjenjačem. Više informacija potražite na Karting centar Rijeka-Preluk (tel. 051 622-362, 091 2000 811), www.riautosport.hr ili www.motomatusic.hr.

PROGRAM:
Subota, 13. 10.
od 9 do 10,30 sati – KARTING prijave i verifikacija
od 10 do 18 sati – KARTING – 3 do 4 skupine treninga slijedom klasa
u pauzama – mogući treninzi Supermoto

Nedjelja, 14.10.
od 9 do 10,30 sati – KARTING – kvalifikacijski treninzi – slijedom klasa
od 10,45 do 12,05 sati – SUPERMOTO 1. i 2. trening po grupama
od 12,15 do 12,50 sati – SUPERMOTO – kvalifikacijske vožnje
od 13 do 15 sati – KARTING –finalne vožnje slijedom klasa i podjela nagrada
od 15 do 16,45 sati – SUPERMOTO – dvije finalne vožnje svake grupe
17,30 sati – proglašenje najuspješnijih – supermoto

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: Miroslav Krpan

error: Content is protected !!