22. vesele godine Dječje karnevalske povorke @ Rijeka

…ilustracija…

Cijelu ovu skakutavu i šarenu povorku predvodili su “friška” Kraljica Riječkog karnevala Iva Ciceran i Meštar Toni.

Rijeka – Ako se radost može prikazati u brojkama, izgledalo bi to ovako – više od 4.600 maškarica u 66 karnevalskih grupa i jedno riječko Korzo, po 22. put. Dječja karnevalska povorka Riječkog karnevala proplesala je danas centrom Rijeke i pokazala svu raskoš dječje mašte, nebrojene šarene kostime i vrijedno uvježbane koreografije.

Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice te Prve riječke mažoretkinje pobrinule su se za zagrijavanje publike prije početka povorke, sve dok na Korzo nisu doskakutali najslađi svemirci, lubenice, trolovi i mačke, banane i Eskimi… Vitezovi i princeze družili su se s majstorima z Grobnika, viđeno je nekoliko grupa robota, mali kuhari zajedno su s mornarima, porculanskim lutkama i čarobnjacima zakuhali veselu karnevalsku atmosferu po cijelom centru Rijeke.

Cijelu ovu skakutavu i šarenu povorku predvodili su “friška” Kraljica Riječkog karnevala Iva Ciceran i Meštar Toni, zajedno s malim vladarima karnevala – princem Mateom Radaljacem i princezom Paolom Juranić, te njihovim pratiteljima Ivanom Šiljcem, Elenom Kolić, Morenom Zejnićem i Ninom Draženović, a povorku su tradicionalno zatvorili mali i veliki Halubajski zvončari.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!