24. međunarodni festival puhačkih orkestara ‘Naš svijet je Glazba’ na rasporedu ovog vikenda

Arhiva

Arhiva

Na ovogodišnjem festivalu sudjelovat će Balatonfüredi Koncert fúvós zenekar, (Mađarska), Filarmonica Castel San Pietro Terme (Italia) te domaćini Puhački orkestar Lovran.

24_festival_nas_svijet_je_glazba_2016

Lovran, Opatija – 24. međunarodni festival puhačkih orkestara ˝Naš svijet je Glazba˝ koji se tradicionalno održava početkom svibnja u Lovranu i Opatiji, u svojim dosadašnjim izdanjima okupio je velik broj sudionika i naišao na odličan prijem kod publike. Svake godine na ovom festivalu sudjeluju iznimni orkestri iz okolnih država koji kroz svoj program predstavljaju regiju i državu iz koje dolaze i njen glazbeni izričaj. To je prilika da se kroz glazbeno druženje uspostave kontakti, upozna glazbenike s ljepotama našega kraja te oživi kulturna ponuda liburnijskog područja.
Na ovogodišnjem festivalu sudjelovat će Balatonfüredi Koncert fúvós zenekar, (Mađarska), Filarmonica Castel San Pietro Terme (Italia) te domaćini Puhački orkestar Lovran.

– U tri dana orkestri, s preko 120 glazbenika, nastupit će na više lokacija. Petak će se mađarski i hrvatski orkestar predstaviti koncertom na Trgu Sv. Jurja u Lovranu (početak u 20:30), dan kasnije u poslijepodnevnim satima održat će se zajednički koncert sudionika u parku kod Ville Angioline (početak u 16:00). U nedjelju će orkestri od 10:30 sati mimohodom od opatijske tržnice krenuti prema Slatini, potom će na kupalištu Slatina, od 11 sati, biti održan zajednički promenadni koncert (orkestri će zajedno svirati marševe). U 12:30 će se održati mimohod ulicama Lovrana te na Trgu Slobode svečano zatvoriti festival uz zajednički nastup orkestara i izmjenu darova, poručili su organizatori iz Puhačkog orkestra Lovran.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!