26. Međunarodni slikarski natječaj Mandrać @ Volosko

mandrac_volosko_summer_night_sm…ovog vikenda Volosko se pretvara u veliku umjetničku koloniju…
…o najboljima odlučivati će međunarodni stručni žiri u sastavu Romana Schweiger, Danka Radić i Claudio Frank…
…u slučaju loših vremenskih prilika, dio manifestacije se seli u Dom Liburniju…

Volosko – Dvadeset i šesto izdanje Međunarodnog slikarskog natječaja ”Mandrać” održat će se ovog vikenda, 30. i 31. srpnja, tj. u subotu i nedjelju, u Voloskom.
Subota je rezervirana za najmlađe umjetnike, a prijave i slikanje traje od 9 do 12 sati, dok će proglašenje i dodjela nagrada, u sklopu natječaja ‘Mali mandrać’, biti održana u 14 sati. Najmlađi sudionici natjecati će se u dvije uzrasne kategorije od 4 do 10 godina i od 10 do 14 godina, a najuspješnijima su osigurane nagrade.
O najboljima, drugog dana, odlučivati će međunarodni stručni žiri u sastavu Romana Schweiger, Danka Radić i Claudio Frank, a proglašenje i podjela priznanja održati će se u 20 sati na Mandraću, uz nastup Puhačkog orkestra Lovran. Za bogate nagrade (prva nagrada u općoj skupini – 6.000 kuna, druga – 3.000 kuna, dok će u profesionalnoj skupini najbolji rad biti nagrađen sa 10.000 kuna, drugoplasirani sa 5.000 kuna, a dodijelit će se i nagrada za fotografiju u iznosu od 5.000 kuna), natjecati će se odrasli, podijeljeni u dvije skupine, opću i profesionalnu, nakon što se prijave od 9 do 12 sati.
– Ove godine pokušati ćemo animirati pobjednike, da im tijekom kolovoza ponudimo lokaciju gdje bi održali samostalnu izložbu, a na posljednjem kolegiju Mjesnog odbora Volosko, uz konzultacije s ostalim suorganizatorima, složili smo se da je jedna od mogućih lokacija i crkvica sv. Roka u Voloskom, poručili su iz Mjesnog odbora.
Manifestacija se održava u organizaciji Hrvatskog muzeja turizma, Mjesnog odbora Volosko i opatijske Zajednice Talijana, a pod pokroviteljstvom Grada Opatije.

Liburnija.net: Mali Mandrać 2010. @ Volosko

Liburnija.net: Mali Mandrać 2010. @ Volosko


Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!