3. HVL : Opatijci krenuli pobjedom

Arhiva

Arhiva

Na domaćem plivalištu u Voloskom Opatijci su u utakmici sa veoma malo pogodaka osvojili prva tri boda i to prvenstveno zahvaljujući pokretljivom igrom u obrani kojom su u potpunosti iznenadili iskusne goste iz Kostrene.

Volosko – Juniorska momčad Vaterpolo kluba “Opatija“ koja se izvan konkurencije natječe u 3. HVL skupina Rijeka krenula je u prvenstvo pobjedom protiv kostrenskog Jadrana.

Na domaćem plivalištu u Voloskom Opatijci su u utakmici sa veoma malo pogodaka osvojili prva tri boda i to prvenstveno zahvaljujući pokretljivom igrom u obrani kojom su u potpunosti iznenadili iskusne goste iz Kostrene.

Prva četvrtina završila je neodlučenim rezultatom 1 : 1 a poveli su domaći vaterpolisti lijepom šraubom Mateja Blažića nakon čega je izjednačujući gol za goste postigao Marko Popović.

Drugi dio započeo je golom Marka Blažića za jedino vodstvo gostujuće momčadi međutim Opatijci su brzo odgovorili kontrom Hrastea i dalekometnim pogotkom Tina Vrdoljaka.

U trećoj četvrtini vodi se izjednačena borba bez golova sve do posljednje minute kada prvo Marko Popović svojim drugim golom na utakmici donosi poravnanje rezultata na 3 : 3 da bi zatim Radetić u posljednjim sekundama iznenadio golmana Jadrana i vratio prednost na opatijsku stranu.

Ništa manje neizvjesno nije bilo ni u posljednjem dijelu u kojem su jedna i druga momčad imale puno prilika za postizanje golova međutim oba vratara su bila na visini zadatka te nisu dopuštala promjene na semaforu sve dok stvari u svoje ruke nije preuzeo Radetić i svojim drugim golom riješio pitanje pobjednika.

Plivalište u Voloskom
Utakmica 1.kola 3. HVL skupina Rijeka

Opatija II : Jadran Kostrena 5 : 3
( 1 : 1, 2 : 1, 1 : 1, 1 : 0 )

Gledatelja : 100
Sudac : Duje Čipčić
Opunomoćenik : Marjan Risek
Igrač više : Opatija 0 / 7 ; Jadran Kostrena 2 / 7

Opatija : Stilinović – Dimitrijević, Begonja, V.Vrdoljak, Radetić 2, T.Vrdoljak 1, I.Popović, Mat.Blažić 1, Muškardin, Hraste 1, Rudan, Brubnjak, Martinec, Škorić, Frketić
Trener : Danijel Kancijanić

Jadran Kostrena : Cvijanović, Kaluđerović, F.Vizentin, Varga, Maček, Šunjić, Biščević, Mar.Blažić 1, D.Vizentin, Višnić, Beltrame, Damjanović, M.Popović 2
Trener : Josip Vrlić

Danijel Liber / PodUčkun.net

error: Content is protected !!