3. Liburnia classic oldtimer rally @ Liburnija

Projekt pod nazivom ”Opatija oldtimer tour“, i ove godine će u srpnju i kolovozu ispred hotela Milenij od 19.30 do 22 sata biti parkirani starodobni automobili i mamiti turiste na besplatnu vožnju oldtimerom do Voloskog i natrag. Dionica ima oko 6 kilometara i vožnja traje od 15 do 20 minuta. Predviđena su dva zaustavljanja: galerija ”Opatijski portun“ i atelier Claudia Franka u Voloskom.

Opatija – Liburnia Klasik Klub iz Opatije, u subotu, 16. lipnja organizira susret oldtimera – 3. Liburnia Classic Oldtimer Rally. Automobili će biti izloženi u Opatiji na Slatini kod fontane uz koncert grupe „Bonaca“ i u Kastvu na Trgu Matka Laginje uz koncert profesora gitare Maria Šimunovića.

– Očekujemo oko 50 automobila (najstariji proizvedeni prije više od 60 godina) sa stotinjak vozača i suvozača. Susret je jednodnevni s početkom u Opatiji, imamo najavljene vrlo atraktivne automobile i goste te vas pozivamo da budete prisutni na startu u Opatiji, kazao je Rajko Hlanuda, predsjednik Liburnia Klasik Klub.

Također, projekt pod nazivom ”Opatija oldtimer tour“, i ove godine će u srpnju i kolovozu ispred hotela Milenij od 19.30 do 22 sata biti parkirani starodobni automobili i mamiti turiste na besplatnu vožnju oldtimerom do Voloskog i natrag. Dionica ima oko 6 kilometara i vožnja traje od 15 do 20 minuta. Predviđena su dva zaustavljanja: galerija ”Opatijski portun“ i atelier Claudia Franka u Voloskom.

– Projekt je naišao na veliko odobravanje javnosti i oduševljenje sudionika vožnji. Osim samih vožnji, oldtimeri privuku pažnju svih prolaznika koji se masovno slikaju tako da su slike preko mobitela slane osim po cijeloj Europi u Južnu i Sjevernu Ameriku, Australiju i Aziju, uz pohvalu da su vožnje besplatne što još nigdje nisu doživjeli, dodali su organizatori.

Program rallya:
9.00 – 10.00 – Opatija / Slatina
Izložba vozila
Koncert grupe ”Bonaca“

10.30 – Slatina
Start

10.40 – hotel Milenij
Prolazna kontrola

10.50 – Preluk / Kartodrom
Ispit točnosti

12.00 – Kastav
Obilazak grada
Koncert profesora gitare Maria Šimunovića

14.30 – Kastav – Učka
Ispit točnosti

16.00 – Učka – Pansion ”Učka“
Ručak uz podjelu nagrada

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!