4. Plesni vikend va Kastve

kastav_plesni-vikend…vrhunac manifestacije biti će zajednički nastup svih sudionika u Domu Braće Matešić – Šporova jama…
…skupina Irish Maiden jedan dio svojih aktivnosti posvećuje hendikepiranim osobama učeći ih plesu – tako će biti i u Kastvu…

Kastav – Povodom svjetskog dana plesa, turistička agencija Kastavea, Tusristička zajednica Grada Kastva i Grad Kastav u dane predstojećeg vikenda, 16. i 17. travnja organiziraju tradicionalni 4. Plesni vikend va Kastve.
Na turniru će sudjelovati tridesetak plesača iz plesne skupine Irish Maiden iz Zagreba, plesni centar Salsero iz Rijeke, Klara Jet Set, Flash Dance Unit, Dance Queen, Luana, Boogie Town, Capoeira, Tango Del Mar, Zumba Rijeka koji će sve zainteresirane posjetitelje besplatno podučavati plesnim koracima standardnih i latino plesova, irskih plesova, salse, break dance-a , hip hopa, capoeire, tanga i ostalih plesova. Radionice će se odvijati na otvorenim prostorima u centru Grada Kastva, od Fortice do Lokvine u vremenu od 12,00 do 17,00 sati.
– I ove godine pozvani su članovi udruge za sindrom Down i udruge oboljelih od cerebralne paralize, koji su bili posebni gosti plesne skupine Irish Maiden, ali i drugih plesnih skupina. Inače, skupina Irish Maiden jedan dio svojih aktivnosti posvećuje hendikepiranim osobama učeći ih plesu i dokazujući da uz veliku volju, dobro srce i nesebičan trud ništa nije nemoguće te da i osobe s invaliditetom mogu uživati u plesu, poručuju iz turističke agencije Kastavea.
Također je važno napomenuti da će muzejska zbirka Kastavštine, u dane vikenda, biti otvorena od 12 do 17 sati, te da će u njoj, na temu plesa, biti izloženi dječji radovi u duborezu polaznika Kiparske škole “Mato Tijardović” iz Viškova, koju vodi gosp. Rajko Srok. Izložba će imati natjecateljski karakter i svi će posjetitelji moći glasovati za najbolji rad po osobnom izboru.
Vrhunac manifestacije je zajednički nastup svih sudionika u subotu, 16. travnja 2011. u 20 h u Domu “Braće Matešić” – Šporova jama. Ulaznice za ovaj plesni spektakl su simboličnih 20,00 kn po osobi i mogu se nabaviti u Turističkoj agenciji Kastavea.

Liburnija.net: Plesači i plesačice opatijskog Studija za ples Boogie Town

Liburnija.net: Plesači i plesačice opatijskog Studija za ples Boogie Town


plesni_vikend_plakat_2011
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!