4. Regata tradicijskih plovila “Nino Gasparinic” – ODGOĐENO

nino_gasparinic_2011_najava

Zbog nepouzdane vremenske prognoze 4. Regata tradicijskih plovila ”Nino Gasparinic“ koja se trebala održati nedjelju, 02. 06. 2013. odgađa se za drugu polovicu lipnja, poručili su organizatori.

Lovran – Udruga u kulturi “Naš Lovran – Lovrana nostra”, sekcija “Lovranska lantina”, poziva sve ljubitelje jedrenja na 4. Regatu tradicijskih plovila “Nino Gasparinic” koja će se održati ove nedjelje u Lovranu. Na regati mogu nastupiti tradicijska plovila izrađena od drva opremljena isključivo tradicijskim jedriljem i ostalom pripadajućom opremom – lovranski guc, kvarnerski guc, pasare, gajete i batane.

Prema najavama organizatora od 9 do 11 sati predviđen je dolazak i okupljanje sudionika te podnošenje prijava. Do podna održati će se marenda i sastanak organizacijskog odbora i regatijera. Za 12:30 sati predviđen je start 1. i 2. plova, dok je dva sata kasnije zakazan start 3. plova, nakon čega slijedi podjela nagrada i priznanja te večera i druženje sudionika.

Također, organizatori napominju da će start svih plovova ovisit o vremenskim uvjetima pa su moguće promjene. U slučaju dužeg nevremena prije i na dan regate na području kvarnerskog akvatorija regata će se održati u prvom pogodnom terminu, a organizator od ove regate uvodi nagradu za izvornost MOJA BARKA, koju će dobiti tradicijsko plovilo koje bude ispunjavalo kriterije po pravilniku i ocjeni ocjenjivačkog odbora.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!