‘5 do polna na staro leto’ u Matuljima – Nastup klape Skalin i ansambla Snežnik uz podjelu rižota od plodova mora

– Program će se održati između 11:30 i 13:30 sati koncertom Klape Skalin te starog i svima dragog na ovim prostorima ansambla Snežnik, a sve će začiniti i Udruženje obrtnika Opatija, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga čiji članovi već od 11 sati počinju kuhati veliku padelu s plodovima mora, najavila je Eni Šebalj.

 

Eni Šebalj

Matulji – Općina Matulji ove godine po prvi puta obilježava ispraćaj stare godine programom pod nazivom ‘5 do polna na staro leto’ te poziva građane da se uz prigodni program podruže zadnji dan 2018. godine

– Program će se održati između 11:30 i 13:30 sati koncertom Klape Skalin te starog i svima dragog na ovim prostorima ansambla Snežnik, a sve će začiniti i Udruženje obrtnika Opatija, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga čiji članovi već od 11 sati počinju kuhati veliku padelu s plodovima mora. Svake stare godine svi trčimo da zadnji trenutak kupimo još neki poklon, obavimo neku nabavu, neki zaostali posao i uvijek se zadnji poslovi obavljaju 5 do podna uz već poznati stres. Ove godine nudimo priliku da tih pet minuta do podna u staroj godini bude ležeran uz glazbu i delicije naših obrtnika zato pozivamo svih da u staroj godini zastanu u Matuljima, sretnu se s prijateljima, susjedima, poslovnim partnerima, obitelji te nazdrave nadolazećoj uspješnoj 2019. godini i u jednoj ležernoj atmosferi uz glazbu i plesni korak zakorače u Novu godinu, najavila je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika.

Arhiva: Miloš Dekleva

Ideja je krenula od Klape Skalin koja je ove godine predložila organizaciju novogodišnjeg koncerta, a sve se poklopilo s prijedlogom Udruženja obrtnika da za isti termin skuhaju veliku padelu za građane i time zaokruže gospodarsku suradnju s Općinom Matulji.

– Osam godina kontinuiramo i marljivo radimo, a raditi dva koncerta u Matuljima na nivou godine postala nam je tradicija. Htjeli smo pobjeći od klasičnog božićnog repertoara, obzirom da se pjesme ponavljaju, pa nam je pala napamet ideja da održimo jedan svjetovniji koncert te kojeg ćemo za kraj godine pokloniti našim sumještanima, istaknula je voditeljica klape Anita Stupac Butorac.

– Drago nam je da ćemo na kraju leta zaokružiti suradnju s općinom Matulji i da ćemo dati jedan skromni doprinos s naše strane. Nadamo se lijepom vremenu i mislimo da će biti sve super i sve pet, kazao je Mauricio Počekaj ispred Udruženja obrtnika.

Ansambel Snežnik

U pripremi je vela padela u kojoj će se krčkati rižoto s plodovima mora, a glavni ‘kapo’ od padele za ovu priliku napomenuo je par detalja…

– Va veloj padele spravit ćemo 50 kg plodova mora uz 30 kg kapule, dva kila domaćega česna uz nezaobilazno maslinovo ulje i vino. Mislim da će rižot biti jako dobar, a ako ne bude ja sam kriv, istaknuo je Miloš Dekleva uz napomenu da podjela kreće u podne.

error: Content is protected !!