5. Mići domaći festival Dječjeg vrtića Matulji sutra u Školskoj sportskoj dvorani

– Mići domaći festival želimo obilježiti na poseban način, povezati prošlost i sadašnjost, pružiti priliku velen i mićen da zajedno uživaju i druže se uz čakavsku besedu.

Matulji – 5. Mići domaći festival Dječjeg vrtića Matulji održat će se u srijedu, 8. svibnja s početkom u 18 sati u Školskoj sportskoj dvorani.

Jelena Stepić

Njegovanje domaće besede i tradicije kraja u kojem živimo oduvijek je prisutno u svim objektima Dječjeg vrtića Matulji. Kako u Matuljima, tako i u Rukavcu, Jušićima, Brešcima, Brgudu, Munama i Rupi-Lipi. Mići domaći festival želimo obilježiti na poseban način, povezati prošlost i sadašnjost, pružiti priliku velen i mićen da zajedno uživaju i druže se uz čakavsku besedu, kazala je Jelena Stepić, ravnateljica Dječjeg vrtića Matulji.

Na 5. Mićen domaćen festivalu sudjelovat će djeca čakavskih igraonica „Matujski gardelini“ i „Breški orepci“ koji će izvesti niz pjesama na čakavštini, autorice glazbe Ingrid Jurdana koje su snimljene i na novom prigodnom nosaču zvuka „Šesni vrtićari“.

– Ugostit ćemo naše bivše vrtićare koji žive čakavsku besedu i ponosno ju čuvaju i prenose na mlađe generacije. Tijekom četiri Mića domaća festivala koja smo do sada održali, uz domaćina Dječji vrtić Matulji svojim sudjelovanjem na festivalu, tradiciju svojega kraja dočaralo je i prenijelo preko 600-tinjak djece iz 23 vrtića iz Hrvatske i Slovenije. Cilj festivala je širenje krugova prijateljstva i povezivanje mićih i velih čuvara tradicijske kulture iz različitih sredina. Na festivalu kao i prošle godine očekujemo podršku roditelja i svih ljudi dobre volje, dodala je Stepić.