5. MTB Učka maraton

biciklijada_sm1Lovran – Jubilarni, peti po redu, MTB Učka maraton održati će se ove nedjelje, 25. srpnja u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Marun. Prijave i podjela brojeva održati će se kao i ranijih godina na lovranskom mulu od 08:30 – 10:00 h.
Start s lovranskog mula je s početkom u 11:00 sati, dok je cilj u Lignju ispred uprave Parka prirode Učka, a proglašenje pobjednika i ručak održati će se nakon završetka utrke u Boćarskom domu ”Lovran” u 15:00, a sat vremena kasnije održati će se svečano proglašenje pobjednika.
Prijave za natjecatelje koji se prijave do 22.07.2010. (četvrtak do 24:00h) osigurana je podjela majica, a startnina iznosi 80,00 kn, iznos startnina i nakon ovog datuma su isto 80,00 kn, a majice će se dijeliti do isteka zaliha. Obzirom da se radi o utrci rekreativnog karaktera, mogu sudjelovati svi koji se prijave, bez troškova ishodovanja jednodnevne licence. Licencirani biciklisti (prema UCI, Udace i sl.) moraju se prijaviti u kategoriji koja piše u licenci.
Natjecateljima je organizator osigurao slijedeće: vozilo hitne medicinske pomoći, okrjepa na 4 feed zone duž staze, pratnja terenskog vozila Parka prirode Učka, dežurstvo Gorske službe spašavanja u centralnom dijelu staze, ručak te medalje i novčane nagrade za prvoplasirane (ukupni fond novčanih nagrada iznosi 3.400,00 kn), dok će za mjerenje vremena i obradu podataka biti zadužena mjerna služba ”Adriatic Timing”.
Vrsta utrke: maraton (XCM)
Dužina staze: 64km
Visinska razlika: 2009.05m
Podloga:
Asfalt: 11.3 km (17%)
Singletrack: 4km (4%)
Makadam: 49.4km (79%)

Liburnija.net: Start utrke @ Lovran

Liburnija.net: Start utrke @ Lovran


Opis staze maraton 64 km (za U23, Elite, Elite women, Master, Sport, Juniori):
Start na lovranskom mulu, zagrijavanje kroz centar cca 1 km do napuštanja glavne ceste (uz pratnju policije). Nakon toga, leteći start – Iz Lovrana se po asfaltnoj cesti vozi do mjesta Tuliševica od kojeg se makadamskom cestom vozi do ulaza u Tunel Učka te se nastavlja u smjeru Male Učke. Nakon 4.5km nastavlja se planinarskom stazom koja vodi do ranča Bubač. Dalje se vozi makadamskom cestom preko odmarališta Ina do Mahen vrha, odakle se cesta spušta do lovačke kuće “Brdo” te se vozi stazom broj 2. (prema Učka bike karti Parka prirode Učka) do skretanja za Planik. Nakon 5km dugog uspona, cesta prolazi između Velikog i Malog Planika te nastavlja prema Poklonu. Od Poklona se vozi makadamskom cestom do ”partizanske bolnice“ te singletrackom do Pod Grnjača odakle kreće spuštanje ka Lignju gdje je i cilj utrke.
Liburnija.net: Satelitska snimka staze s ucrtanom rutom

Liburnija.net: Satelitska snimka staze s ucrtanom rutom


Opis staze maraton 35 km (Hobby turist – rekreativce i rekreativke):
Start na lovranskom mulu, zagrijavanje kroz centar cca. 1 km do napuštanja glavne ceste (uz pratnju policije). Nakon toga, leteći start – Iz Lovrana se po asfaltnoj cesti vozi do mjesta Tuliševica od kojeg se makadamskom cestom vozi do ulaza u Tunel Učka te se nastavlja u smjeru Male Učke. Nakon 4.5km nastavlja se planinarskom stazom koja vodi do ranča Bubač. Dalje se vozi makadamskom cestom preko odmarališta Ina te dalje glavnom asfaltiranom cestom do Poklona. Od Poklona se vozi makadamskom cestom do ”partizanske bolnice“ te singletrackom do Pod Grnjača odakle kreće spuštanje ka Lignju gdje je i cilj utrke.
Liburnija.net: Satelitska snimka staze s ucrtanom rutom

Liburnija.net: Satelitska snimka staze s ucrtanom rutom


Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
BBK Marun: Prvi i jedini @ Absa Cape Epic
BBK Marun @ Afrika
FOTO: Najbolji sportaši 2009 @ Lovran

error: Content is protected !!