5. Speed badminton turnir Opatija open 2012. @ Ičići

Najzvučnije ime turnira ujedno i prošlogodišnji pobjednik open singles kategorije, trenutno 9. igrač svijeta Slovenac Samo Lipušček ove će godine braniti titulu pobjednika Opatija open-a. U senior singles kategoriji najavljen je nastup 2. i 3. igrača svijeta, Gyorgya Vaczia iz Mađarske i predstavnika SBK Sušak Damira Ilića.

Ičići – Pod pokroviteljstvom Grada Opatije i Hrvatskog speed badmintonskog saveza i u organizaciji KŠR Gorovo i SBK Pešekani sljedeće će se subote, 14.07. sa početkom u 9 sati na plaži u Ičićima održati peti po redu speed badminton turnir Opatija open 2012.

ISBO Speedminton Opatija open 2012 puni je naziv turnira koji se i ove godine boduje za svjetsku speed badmintonsku ljestvicu svjetske speed badminton federacije (ISBO). Međunarodni turnir vrijednosti 250 bodova okupiti će jaku konkurenciju od četrdesetak natjecateljica i natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Boje kluba domaćina, SBK Pešekani braniti će Vedran Ružić, Zdravko Škarica, Davor Šipić, Saša Blečić i Marin Ružić u najprestižnijoj open singles kategoriji dok će u senior singles kategoriji (iznad 40 godina) Pešekane predstavljati Mauro Prodan, Alen Puhar i Andrej Matacin.

Najzvučnije ime turnira ujedno i prošlogodišnji pobjednik open singles kategorije, trenutno 9. igrač svijeta Slovenac Samo Lipušček ove će godine braniti titulu pobjednika Opatija open-a. U senior singles kategoriji najavljen je nastup 2. i 3. igrača svijeta, Gyorgya Vaczia iz Mađarske i predstavnika SBK Sušak Damira Ilića. Ladies singles kategorija također će imati prilično jaku konkurenciju gdje će snage odmjeriti 6. i 11. igračica svijeta, Agnes Darnyik iz Mađarske i Nina Jazbinšek iz Slovenije. Potvrdu nastupa organizatori čekaju i od najbolje svjetske speed badmintonašice i Europske prvakinje, Slovenke Jasmine Keber.

Također valja izdvojiti nastup prve igračice svijeta i Europske prvakinje Paule Barković, predstavnice SBK Zagreb u junior singles ženskoj U14 kategoriji. Mečevi će se igrati na pješčanom dijelu Ičićanske plaže što će dati dodatnu draž i atraktivnost za gledatelje.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net