6. Međunarodni dječji festival VOLOS donosi brojne zanimljive radionice i komični mjuzikl ‘Kiss’ @ Volosko

Program festivala zaokružit će komični mjuzikl ‘Kiss’ koji počinje u 18 sati.  

Volosko – U sklopu 6. međunarodnog dječjeg festivala VOLOS, koji je na rasporedu 1. prosinca održat će se zanimljive radionice te predstava u kojoj mogu uživati i mali i veliki, najavili su organizatori iz Udruge Srce za Volosko.

Program otvara ‘hoopsanje’ odnosno radionica vološćanske hula-hoop umjetnice i fotografkinje Sanje Prodan koja je na rasporedu od 10:30 do 11:30 sati. U 12 sati, u Pygmalionovu kazališnu radionicu stiže gošća Lucika Lucić, mlada, svestrana i multidisciplinarna umjetnica koja će djecu uvesti u zabavan svijet dramskih igara i kreativnih tehnika klauna (radionica je namijenjena djeci od 6 do 9 godina). Radionica tjelesnih perkusija počinje u 13:30 sati, a vode ju Ana Vrbaški (pjevačica, izvođačica, kompozitorica) i Marko Dinjaški (bubnjar, perkusionista, izvođač) poznatiji kao Alice in WonderBand.

Jednim skokom se nađite u svijetu gdje sve zvuči, pjeva i vibrira ritmom! Za izvođenje muzike je potrebna vještina, mašta i ljubav, ali ne i neki drugi instrumenti osim prstiju, šaka, tabana i glasova. Radionica je namijenjena djeci od 10 do 14 godina, a maksimalni broj polaznika je 20. U 15:30 počinje radionica izrade božićnih ukrasa. Naime, Volos ne može proći bez začetnice istoga, Darije Žmak Kunić, svestrane akademske umjetnice, a djeci poznatija kao mama Dada! Skupljajte češeriće i plutene čepove i sudjelujte u prigodnoj adventskoj radionici. Ovoj radionici mogu sudjelovati svi, a najmlađi uz pratnju roditelja, poručili su organizatori.

Program festivala zaokružit će komični mjuzikl ‘Kiss’ koji počinje u 18 sati.

Kiss je priča o igri, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi. Komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pjesama, tradicionalnih balkanskih pjesama kao i autorskih brojeva samih izvođača izvedene su najjednostavnijim sredstvima – samo vlastitim tijelom i glasom. Zanosno slavlje tonova, ritma, plesa, glume, akrobatike – u savršenoj harmoniji. Predstavu je do sada vidjelo preko 15 000 gledatelja, a na prestižnim kazališnim festivalima odnijela je nekoliko značajnih nagrada. Alice in WonderBand je životni projekt koji je nastao 1998. i čiju jezgru čine muzičari Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, koji su već 22 godine partneri kako na sceni tako i u životu, što daje novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu na sceni. Jedini su u ovom dijelu Europe koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umjetnosti – spojem muzike, kazališta, plesa i akrobatike kroz posebnu vještinu tjelesnih perkusija. Za ovu tehniku, u kojoj je tijelo ritmički instrument, educirali su se kod svjetski poznatih tjelesnih perkusionista. Sav program je besplatan i popraćen zdravim sokićima, oslikavanjem dječjih lica i super zabavom. Radionice su besplatne i za svaku je potrebna PRIJAVA u inbox ili e mail: srcevolosko@gmail.com (ime i prezime djeteta, broj mobitela roditelja), rezimirali su organizatori uz zahvale slastičarnici kaokakao, pizzeriji Moho i trgovini Prokulica te Nirvani Žiško na dizajnerskim čudesima.

 

error: Content is protected !!