6. utrka Inter cars Učka 2019. – Više od 140 vozača kreće u osvajanje legendarne Učke

Uz već uobičajeni televizijski prijenos Kreator TV, ove godine od 15 do 17 sati bit će prijenosa i na našoj domicilnoj televiziji Kanal RI, kao i YouTubeu, kazao je Igor Puž, predsjednik Autokluba „Opatija Motorsport“.

Verifikaciju i tehnički prijem obilježila je kiša

Veprinac – Verifikacijom i tehničkim pregledom održanim danas u centru mjesta višemjesečne pripreme za 6. utrku Inter cars Učka 2019. privedene su kraju. Naime, trud organizatora i odličnu organizaciju tijekom proteklih godina podržalo je 142 vozača koji će sutra juriti obroncima Učke.

Gužva i šušur koji je vladao tijekom dana pretvorio je ovog vikenda Veprinac u oktanski centar Hrvatske, a vrijedna ekipa AK Opatija Motorsport tijekom cijelog dana pripremala je stazu i sve popratne sadržaje koje prethode realizaciji ove manifestacije.

Staza, ove godine, produljena na ukupno 3.800 metara, sa startom u Veprincu, bit će na brzim i ravnim dijelovima s devet šikana, usporena „zidovima“ autoguma.

– Trud i kvalitativni kontinuitet prepoznaju pokrovitelji, sponzori, a prije svega vozači,sudionici utrke i gledatelji, što nas vodi naprijed pa već šestu godinu za redom, na kultnoj stazi Učka, pripremamo još jedno izdanje Formule driver. Uz bodovanje međunarodnog HAKS Kupa Formula driver održat će se i bodovanje za Nagradu organizatora, tako da će se na startu jutarnjeg treninga, a potom i u dvije bodovne vožnje, za konačni rezultat boriti 142 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Austrije. Posebno smo zahvalni Gradu Opatija, kao i Sportskom savezu koji su prepoznali naš trud, glavnom sponzoru i vjernom pratitelju svih ovih godina Inter Carsu, a uz već uobičajeni televizijski prijenos Kreator TV, ove godine od 15 do 17 sati bit će prijenosa i na našoj domicilnoj televiziji Kanal RI, kao i YouTubeu, kazao je Igor Puž, predsjednik Autokluba „Opatija Motorsport“.

Nedjeljno jutro od 8,30 sati predviđeno je za trening, a u 11 sati je start prve bodovne vožnje, neposredno po svečanosti otvorenja utrke. Oko 18 sati u Parku vozača najuspješnijima će biti uručena zaslužena sportska priznanja. Prometnica od Veprinca u smjeru vrha Učke, do skretanja za ex.Ina odmaralište bit će zatvorena za javni promet u nedjelju 14.srpnja od 8 do 19 sati. Alternativni put je Tunel Učka, a prilaz do vrha Učke je s istarske strane.

Organizatori iz AK Opatija Motorsport zahvaljuju se brojnim sponzorima i pokroviteljima bez kojih ovako zahtjevne manifestacije, u koju je organizacijski uključeno blizu stotinu ljudi, ne niti bilo. Tako uz već spomenute Inter cars i Grad Opatija, Sportski savez grada Opatije, Turističku zajednicu grada Opatije i Zajednicu sportova PGŽ, vrijedi istaći Smart-invest immobilien, Automehanika Butorac, Auto Kras Istra, Thalassotherapia Opatija, IP Studio, Automatic servis, Puž auto, Autokuća Hyundai Afro, Sekundar usluge, Pe.ma trgovina, Storm security, 3t Cable, Uber, Martis, Neoprom, Kamgrad, Keramika Kos, Storm Security, Banjole assistance system i Obrt Juranić Delnice, dok su medijski pokrovitelji Kreator TV, Novi list, Kanal RI, Pomorski radio Bakar, portali PodUckun.net i torpedo.media.

error: Content is protected !!