7. Festival uličnih čarobnjaka Čarobni NoviGrad – Novigrad postaje velikom čarobnom pozornicom!

Brojni izvođači iz Brazila, Grčke, Španjolske, Srbije i Hrvatske i ove će godine Novigrad tijekom dva dana festivala pretvoriti u grad cirkuske čarolije. Čarobnim NoviGradom zavladat će klaunovi, hodači na štulama, akrobati, lutkari, „najjači ljudi“ i mnogi drugi ulični umjetnici i performeri.

Novigrad – Ulice, trgovi i parkovi u starogradskoj jezgri Novigrada postat će narednih dana velikom otvorenom pozornicom, koja će publici svih uzrasta dati priliku da nakratko uroni u svijet mašte! Predstojećeg vikenda, u subotu 15. i nedjelju 16. lipnja, u Novigradu će se naime održati sedmo izdanje dvodnevnog međunarodnog Festivala uličnih čarobnjaka, pod nazivom Čarobni NoviGrad.

Brojni izvođači iz Brazila, Grčke, Španjolske, Srbije i Hrvatske i ove će godine Novigrad tijekom dva dana festivala pretvoriti u grad cirkuske čarolije. Čarobnim NoviGradom zavladat će klaunovi, hodači na štulama, akrobati, lutkari, „najjači ljudi“ i mnogi drugi ulični umjetnici i performeri.

Program će započeti u subotu u Parku novigradske biskupije u 19:30, predstavom za djecu „Vagor e Bella vita“, grčke kazališne trupe Dromocosmicas, koja će publiku podsjetiti na stare filmove Charliea Chaplina. Program se potom nastavlja raznim sadržajima na nekoliko festivalskih lokacija unutar novigradske povijesne jezgre.

Iako je nezahvalno bilo što izdvajati, možemo tek istaknuti kako nas na ovogodišnjem novigradskom FUČ-u očekuje i predstava grupe Cie Palma, koja nam dolazi iz Brazila, a koja će pokazati kako se može hodati na – loptama! Dvodnevni program donosi i jednu ponešto ozbiljniju predstavu pod nazivom „EpiZentro“, u izvođenju Solana Barbale iz Španjolske, koji na poseban način komunicira sa svojim prijateljem – lutkom, a on mu pomaže da njegov neobični bicikl vozi i unatrag…

Osim što će moći uživati u programima koje će za njih izvoditi sudionici ovogodišnjeg Čarobnog NoviGrada, posjetitelji će se u nekima od cirkuskih vještina i sami moći oprobati. U nedjelju su naime na programu dječje radionice cirkuskih vještina, koje će se održati u Parku Novigradske biskupije od 19 do 20 sati, kako bi se najmlađa – i najvjernija – festivalska publika, i sama okušala u majstorskim čarolijama.

Festival uličnih čarobnjaka – FUČ, festival je profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju izvan komercijalnih cirkusa, te se usredotočuju na ulično izvođenje. Program je namijenjen širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, od domaćih do stranih posjetitelja, a što je posebno važno, u potpunosti je besplatan!

Suorganizatori Čarobnog NoviGrada su pulska udruga Čarobnjakov šešir i TZG Novigrada-Cittanova, koja je uz Grad Novigrad-Cittanova i Istarsku županiju jedan od pokrovitelja festivala. Sve ostale informacije o Čarobnom NoviGradu kao i detaljni program festivala mogu se pronaći na službenim mrežnim stranicama www.fucfestival.com.

error: Content is protected !!