7. Rally Show Santa Domenica – Beppo Harrach četvrti put pobjednik

Mateo Butorac (Citroen C2R2)

Mateo Butorac (Citroen C2R2)

Nastupilo je desetak posada iz Istre, Kvarnera i Gorskog kotara, a najbolji rezultat šestim mjestima svojih klasa ostvarili su Mateo Butorac (Citroen C2 R2) i Daniel Bezjak (VW Golf).

Sveta Nedelja – Sedma po redu jedinstvena oktanska manifestacija u nas „Husqvarna rally show Santa Domenica 2016.“ u okolici Samobora i Svete Nedelje, u organizaciji Auto karting kluba Sveta Nedelja, okupila je 107 posada iz osam zemalja. Trodnevni program otvoren je spektakularnim vatrometom i predstavljanjem svih sudionika na startnoj rampi na središnjem gradskom trgu pod pokroviteljstvom Grada Sveta Nedjelja.

Pod okriljem kiše i magle u ranim jutarnjim satima favorit natjecanja Austrijanac Beppo Harrach (Ford Fiesta R5) odvozio je prvi brzinac u svom prepoznatljivom stilu i unatoč pogreškama završio na prvom mjestu. Najvećeg rivala Mađara Petera Rangu (Škoda Fabia R5) iza sebe je ostavio samo 2.4 sekunde, no Ranga je tri slijedeća brzinca dobio u svoju korist s minimalnim razlikama stekavši prije završnog petog kruga 3,6 sekundi prednosti.
Harrach je na posljednjem petom brzincu prestigao Rangu za 0.9 sekundi i ostvario rekordnu četvrtu pobjedu na Rally Showu Santa Domenica. Peter Ranga morao se zadovoljiti drugim mjestom na prvom susretu s makadamom na Savrščaku, a na treće mjesto izvrsnom vožnjom popeo se slovenski as Rok Turk (Ford Fiesta R5) čiji je zaostatak za pobjednikom bio 47,5 sekundi. Među juniorima pobjedu je odnio domaćin Marko Lončarić (Subaru Legacy GT), dok je Nenad Lončarić (Subaru Impreza STI) najuspješniji veteran.

Nastupilo je i desetak posada s područja Kvarnera, Istre i Gorskog kotara. Najzapaženije su rezultate među deset u svojim klasama ostvarili Mateo Butorac i suvozač mu Marko Praštalo (Citroen C2 R2) šestim mjestom klase Pro Sport u kojoj je samo mjesto slabiji bio tandem Marino Čargonja-Igor Vičević u Seat Ibizi. Šestim mjestom klase Sprint nastup je okončala posada Daniel Bezjak-Roberto Zrinščak (VW Golf). Ostali su nastup na zahtjevnom makadamu iskoristili za relaksirajuću završnicu ove godine bogate, a za neke izuzetno uspješne automobilističke sezone.

Među prvih deset u ukupnom poretku tri su hrvatska vozača. Na zanimljiv je način u skijaškoj opremi 11.naslov prvaka Hrvatske šestim mjestom na ovogodišnjem showu osvojio Juraj Šebalj, prvi pobjednik Santa Domenice s kojim se u Mitsubishi Lanceri evo IX nalazio Miroslav Zrnčević-Mrgud, trofejni drifter i novinar. Mjesto slabiji bio je u identičnom automobilu Mađar sa hrvatskom licencom Szabolcs Varkonyi (suvozač Gergely Makai), dok je osmi bio svojevremeni reli prvak Nenad Lončarić nastupivši uz suvozača Tomislava Pazmana u Subaru Imprezi Sti. Tako su Šebalj i Lončarić kao članovi AKK Sveta Nedelja svom matičnom klubu uz izvrsnu organizaciju pridodali razloge dodatnog slavlja za dobre rezultate.

Miroslav Krpan / PodUčkun.net

error: Content is protected !!