7. Rijeka Tattoo Expo donosi raznolik i bogat zabavni program

ARHIVA

U akciji prikupljanja sredstava za Košarkaški klub Kostrena – košarka u kolicima posjetitelji će imati priliku sudjelovati tako što će svoje frizure i brade moći urediti u NL Professional Hairdresser & Barber Shop kutku, osmišljenom i izrađenom baš za tattoo konvenciju, a prošle godine ovom je odličnom inicijativom prikupljeno čak 5 tisuća kuna.

Kostrena – Rijeka Tattoo Expo iz godine u godinu radi i na obogaćivanju popratnog programa pa će tako posjetitelji, osim u radovima 80 tattoo artista, imati priliku tri dana uživati u brojnim zabavnim sadržajima.

Službeno otvorenje sedmog izdanja Rijeka Tattoo Expoa uz prigodan program održati će se u petak 24. studenog s početkom u 12:00 sati. Nastupit će Riječke mažoretkinje, a pjesmom će otvorenje uveličati učenice iz Osnovne škole “Kostrena”.

Program će se u petak od 16 sati nastaviti nastupom riječke plesne skupine Flash dance unit, nakon čega slijedi zanimljivo natjecanje pod nazivom “Potraga za blagom”. Natjecatelji će se ispunjavanjem različitih zadataka i zagonetki boriti za brojne vrijedne nagrade. Kroz ovu interaktivnu igru i ostatak programa sva 3 dana trajanja konvencije sudionike i posjetitelje voditi će MC Kralj Zla koji će ujedno birati i prigodnu glazbu. Prije tattoo natjecanja koje počinje u 20:30 sati, na pozornicu će se popeti gost iz Irske umjetničkog imena Chicken Joe – ulični performer koji u svojim nastupima obuhvaća elemente stand-up komedije, freak showa i fire showa. Nakon energičnog performansa slijedi svirka acoustic dua Two Stupid Dogs iz Rijeke. Kraj prvog dana zaključiti će se zabavom uz dobru glazbu i Jagermeister & Sailor Jerry party.

Subotnji program otvorit će u 16 sati riječkih break danceri iz skupine Rijeka breakers. Nastavak slijedi sa dozom smijeha uz stand-up komičare iz skupine Stand Up Fiume & Istra – Dragana Simića, Ivana Banovića i Luku Urlića. Održat će se i izbor za najgoru tetovažu, a prijave će za isti prikupljat će se tijekom subote na samoj konvenciji. Zagrijavanje za večernji program započet će ulični trio Pachamama Street Connection, a na after partyju nastavlja riječki rockabilly band Good Rockin’ Daddies. Repertoar sa kojim će se predstaviti pokriva period od ranih 50-ih do kraja 80-ih, što znači da sve posjetitelje i sudionike očekuje prava plesna večer i puno dobre zabave uz Jagermeister & Sailor Jerry. U pripremi su i zanimljive nagradne igre pod vodstvom MC Kralja Zla.

Posljednjeg dana, u nedjelju 26. studenog, Vijeće mladih Benčić zajedno sa svojom dugogodišnjom suradnicom, akademskom slikaricom Jadrankom Lacković održat će radionice za djecu od 9-12 godina starosti pod nazivom VBM POP UP. Broj polaznika radionice je ograničen, a prijave su otvorene putem online obrasca na Internet stranici udruge Vijeće mladih Benčić. Nedjeljni, obiteljski dan, započet će nastupom skupine Capoeira – Jacobina Arte iz Rijeke, nakon čega slijedi magic show Andreja Škedela. Uvod u posljednje tattoo natjecanje sedme riječke tattoo konvencije bit će nastup “malih breakera” iz plesne skupine Flash dance unit.

Osim navedenog tu je i statični sadržaj sva tri dana trajanja konvencije, a to je Beauty corner gdje će se pružati usluge make-upa, pedikure, manikure i threadinga obrva. U akciji prikupljanja sredstava za Košarkaški klub Kostrena – košarka u kolicima posjetitelji će imati priliku sudjelovati tako što će svoje frizure i brade moći urediti u NL Professional Hairdresser & Barber Shop kutku, osmišljenom i izrađenom baš za tattoo konvenciju. Prošle godine ovom je odličnom inicijativom prikupljeno čak 5.000,00 kuna. Putujuća izložba fotografija “TPC – Tattooed People Croatia” autora Saše Lončarića gostovat će na 7. Rijeka Tattoo Expou, a kako bi se prikupilo što više donacija za košarkaše posjetitelji će se moći fotografirati u foto kutku i kupiti razvijenu fotografiju.

Tu je i štand sa odjećom i modnim dodatcima butika i krojačke radionice Mano Cornuta iz Zagreba, nakit Anakat iz Slovenije te radovi kostrenskih umjetnika i umjetnica, dok će tattoo artisti i fanovi svoju kolekciju moći upotpuniti na štandu profesionalne tattoo opreme Carantania tattoo Croatia iz Zagreba.

Cijena jednodnevne ulaznice za 7. Rijeka Tattoo Expo iznosi 30 kuna, a trodnevne 50 kuna.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!