74. “Zeleni Kastav” ove subote gostuje u Matuljima

Ponuda Sajma bit će vrlo bogata…

Matulji – Po prvi puta, 74. „Zeleni Kastav“ gostuje u Matuljima, i to ove subote, 5. lipnja, od 9 do 14 sati. Sajam će biti organiziran u centru Matulja, na Trgu maršala Tita, u prekrasnom parkiću ispred crkve i zgrade Općine Matulji.

Ovo je drugi “Zeleni Kastav” u organizaciji Udruge “Zeleni Kastav” ( udruga svih sudionika, volontera i počasnih članova koji su doprinijeli organizacijama i promociji svih sajmova na volonterskoj bazi ). -Koristimo prigodu da se zahvalimo i LAG Terra liburna koji su nam u protekle tri godine pružali uslugu pravne osobe i pomagali u stasanju našega Sajma, ističu organizatori.

-Ponuda Sajma bit će vrlo bogata – puno svježeg povrća, kravljeg i kozjeg mlijeka, sirutke, jogurta, vrhnja, maslaca, skute i sireva, suhomesnate prerađevine od crnih svinja u slobodnom uzgoju ( panceta, pršut, kobasice, čvarci ), voćnih sokova, sirupa i likera, marmelada, proizvoda od goji bobica ( sokovi, marmelade, goji u medu ), proizvoda od lavande, brašna od pira i heljde, pahuljica pira, ulje i kozmetike na bazi konoplje, sikavice za detox jetre, sušenih začina,prirodne kozmetike linije “ljepota” i linije “zdravlje, biljnih čajeva, tinktura i macerata, meda i mednih delicija, namaza od medvjeđeg luka u raznim kombinacijama, bit će i svježih jabuka, sredstava za njegu i pranje naše odjeće i domova, stoji u najavi.

Na 74. “Zeleni Kastav” koji gostuje u Matuljima stižu i prekrasni božuri – suradnja OPG Hajek Željko i OPG Katarina Valentić iz Podravine. -OPG Sokić Vera bit će s nama, a njihova kompletna ponuda je i ponuda za sve one koji su vegani i vegetarijanci – tjestenine raznih okusa i kombinacija, sirup od koprive i bazge, marmelade, sušene gljive, ocat od šipka – naši dugogodišnji povremeni sudionici iz Slavonije, ističu iz Zelenog Kastva, dodajući i kako će njihov stari prijatelj OPG Loboda iz Slavonije u ponudi imati izobilje svega – mladi krumpir, mladi kelj, mlada kapula, list celera i peršina, korabica, blitva, špinat, riga, matovilac, a počinju i prve berbe krastavaca i paprike. Ako čvorci ne pojedu sve trešnje, bit će i prvih trešanja. A dolaze i sočne , slatke, mirišljave jagode.

-Hvala UHBDR Kastav koji će i ovoga puta biti s nama kao i uvijek – pomoć pri iskrcaju i ukrcaju i organizaciji prometa, kako se ne bi stvorila gužva i osigurao normalan protok prometa. Hvala svima Vama koji podržavate ljude koji se bave proizvodnjom zdrave hrane, koji uživaju marljivo radeći da bi mogli ponuditi plodove svoga rada – svima Vama koji im dajete vjeru i snagu. Hvala što ste dio “obitelji” Zelenog Kastva, istaknuli su organizatori, najavljujući i dugo planirani sajam u Kostreni na Žurkovu, koja će se održati u nedjelju, 13. lipnja.

error: Content is protected !!