8. regata tradicijskih barki na jedra ‘Nino Gasparinic’ ove subote u Lovranu

…ilustracija…

Naglasak ove regate je na izvornosti te će se nagraditi barka najizvornijeg izgleda i opreme…

Lovran – 8. regata tradicijskih barki na jedra za trofej ‘Nino Gasparinic’ održat će se ove subote u akvatoriju ispred lovranskog porta. Okupljanje sudionika zakazano je za 11 sati, start regate predviđen je u 13 sati, dok je proglašenje pobjednika, dodjela priznanja i nagrada u 17:30 sati.

– Barke koje će se natjecati bit će podijeljene u nekoliko kategorija pa će se tako moći vidjeti lovranski guc, kvarnerski guc, pasare, gajete i batana opremljene tradicijskim jedrima i oputama izrađenih od prirodnih materijala i tradicionalnih oblika jedara: oglavna, sošna i latinska. Barke i posade dolaze iz Selca, Krka, Nerezina, Fažane, Ike, Rovinja i Mošćeničke Drage. Najboljima po tipovima barki, uručit će se priznanja. Naglasak ove regate je na izvornosti te će se nagraditi barka najizvornijeg izgleda i opreme. Regatno polje će se po tradiciji pripremiti u lovranskom akvatoriju, a kopneni dio manifestacije u lovranskoj luci, poručili su organizatori.

Regatu organizira sekcija „Lovranska lantina“ udruge „Naš Lovran – Lovrana nostra“ uz potporu Općine Lovran i Turističke zajednice općine Lovran.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!