9. Mama i beba Učka maraton na rasporedu ove nedjelje

Arhiva: Mama i beba Učka maraton

Arhiva: Mama i beba Učka maraton

– Ukoliko nam vremenske prilike ne budu dozvolile šetnju po Učki, Maraton se prebacuje na iduću nedjelju, o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti javnost, poručili su organizatori.

Opatija – Udruga za promicanje zdravog života Spiritus movens povodom Svjetskog dana sporta, ove nedjelje, 5. lipnja, organizira tradicionalni 9. Mama i beba Učka maraton.

9_mama_beba_ucka_maraton_01

– Sudionici maratona su bebe koje roditelji guraju u kolicima ili nose u nosiljkama, kao i djeca koja već hodaju sama. Hoda se 7 kilometara uzbrdo, od restorana Dopolavoro do vrha Učke i natrag. Akcijom želimo prenijeti poruku svim obiteljima o važnosti boravka u prirodi i rekreacije, i to već od najranije dobi. O popularnosti maratona svjedoči i broj sudionika, koji je od početnih tridesetak u 2008., prvoj godini nastanka maratona, dok ove godine očekujemo oko 250 djece maratonaca. Prijave su od 8.30 do 9.45 sati, u isto se vrijeme održavaju zanimljive radionice za djecu, npr. likovna radionica studenata Akademije primjenjene umjetnosti iz Rijeke te radionica o zdravim obrocima iz Eko Tupperware posuđa. U 9:50 sati objavljujemo dvije najmlađe bebe maratona, curicu i dečkića, te ih prigodno nagrađujemo, a novost ove godine je i darivanje jedne trudnice koja je najbliža terminu poroda, istaknuli su organizatori.

Start maratona je u 10 sati, a sudjelovanje se naplaćuje 10 kuna po djetetu.

– Prilikom prijave dobiju se poklon paketi naših velikodušnih donatora (sendvič,voda, voće), a na kraju maratona diplomu i medalju za sudjelovanje. Tijekom prijave roditelji će moći zaigrati humanitarnu tombolu čiji prihod ide za našeg štićenika Jasmina Jukića (14 godina), koji boluje od cerebralne paralize, a tombole se podižu na povratku s Učke. Pokrovitelji i donatori koji nas prate redovito već neko vrijeme su: Grad Opatija, PP Učka, JGL, Nestle, Hipp, Bauerfeind, Bio&Bio, Erste banka, Školska knjiga, Radnik Opatija i Rauch. Ove godine darivanju su se pridružili i prirodna izvorska voda Cetina, Auto klub Rijeka i MgMivela, dodali su organizatori uz napomenu da se manifestacija u slučaju lošeg vremena prebacuje na iduću nedjelju.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!